Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-27

Oasmia utser Robert Maiorana till tillförordnad CFO

Uppsala den 27 november 2020 - Som Oasmia Pharmaceutical AB (”Oasmia”) tidigare meddelat kommer bolagets nuvarande Chief Financial Officer (CFO), Michael af Winklerfelt, att lämna sin befattning den 30 november 2020 och Fredrik Järrsten kommer att ta över som permanent CFO senast i mars 2021. För att hantera övergången har Oasmia idag utsett Robert Maiorana till tillförordnad CFO med start den 1 december 2020.

Robert kommer att inneha befattningen till dess att Fredrik börjar på Oasmia. Därefter kommer Robert att arbeta som ekonomichef i bolaget och i den rollen stödja Fredrik.

Robert har sedan 5 oktober 2020 stött bolagets nuvarande CFO som konsult. Roberts konsultuppdrag kommer att ersättas med ett anställningsavtal från och med januari 2021.

”Jag är glad över att Robert kommer att fortsätta arbeta med oss ​​på Oasmia”, säger Francois Martelet, VD för Oasmia. ”Robert känner till bolaget väl och har redan bidragit väsentligt till verksamheten. Robert kommer att överbrygga perioden tills Fredrik börjar, och när överlämningen är klar kommer Robert att ha en nyckelposition i bolaget som ekonomichef”.

Robert har lång erfarenhet inom finans från olika ledande befattningar. Han har tidigare arbetat som finans- och managementkonsult på Nacka kommun och Bactiguard Holding AB, och som CFO på International Copyright Enterprise Services AB, ParaCell Solutions AB och MFEX Mutual Funds Exchange AB. Han har också varit ekonomichef på Ryds Bilglas AB och ABN AMRO Bank Sweden. Robert har en kandidatexamen i ekonomi från Lunds universitet.

För ytterligare information:
Francois Martelet, VD Oasmia
Telefon: 018-50 54 40
E-post: IR@oasmia.com


Om Oasmia Pharmaceutical AB
Oasmia är ett specialty pharma-bolag som strävar efter att göra patienters liv bättre genom att förbättra intravenös tillförsel av befintliga och nya läkemedel vid allvarliga sjukdomar, däribland cancer. Produktutvecklingen baseras på bolagets egenutvecklade och patenterade teknologiplattform XR-17™, en plattform som kan användas på läkemedel inom många terapeutiska områden för att utveckla vattenlösliga formuleringar av läkemedel som idag kräver kemiska lösningsmedel. Apealea® (paklitaxel micellar) är den första godkända produkten som använder teknologin. Apealea har erhållit marknadsgodkännande i EU och flera andra territorier för behandling av vuxna patienter som lider av ett första återfall av platinumkänslig epitelial äggstockscancer, primär peritoneal cancer och äggledarcancer i kombination med karboplatin. Oasmia arbetar med att göra Apealea tillgängligt för patienter genom sitt partnerskap med Elevar Therapeutics och bolagets befintliga kommersiella organisation i Norden. Bolagets aktier handlas på Nasdaq Stockholm (ticker: OASM). Besök www.oasmia.com för ytterligare information.

Bifogade filer


Oasmia utser Robert Maiorana till tillförordnad CFO

Författare MFN

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.