Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-29

PEPTONIC Medical AB: Klinisk studie med VagiVital® hos kvinnor som genomgår cancerbehandling och lider av vaginal atrofi nu publicerad hos Dove Press

Stockholm, 29 juni 2021 - Peptonic Medical (publ) (`Peptonic' eller `Bolaget') informerar idag om att den kliniska studien med VagiVital® nu är publicerad i publikationen Dove Press. Syftet med studien var att undersöka huruvida och i vilken utsträckning VagiVital® kan lindra symtom kopplade till vaginal atrofi hos kvinnor som tar aromatashämmande läkemedel (s.k. antiöstrogen), som ett led i sin cancerbehandling.

Resultaten visar på kraftig lindring av de mest besvärande symtomen såsom vaginal torrhet, klåda och samlagssmärta. Dessutom sjönk vaginalt pH som en följd av behandlingen med VagiVital®. Samtliga förbättringar var statistiskt signifikanta (p<0,001) och magnituden av förbättringarna var på minst samma nivå som i tidigare kliniska studier med VagiVital®. Studien finns att ladda ner på https://www.dovepress.com/an-open-uncontrolled-pilot-study-on-12-week-use-of-vagivital-for-treat-peer-reviewed-fulltext-article-MDER

Som vi tidigare har informerat om har studien genomförts på en grupp kvinnor med synnerligen svåra symtom på grund av sin medicinering och det känns mycket bra att kunna erbjuda denna grupp en hormonfri symtomlindring som kliniskt bevisat fungerar.

Studien genomfördes på Karolinska Universitetsjukhuset och pågick under 12 veckor med 2 veckors uppföljning. Patientgruppen som studerades bestod av 28 kvinnor i åldern 40 till 82 år som alla hade behandlats för sin hormonberoende cancer och stod på behandling med aromatashämmande läkemedel och som på grund av detta uppvisar symtom på vaginal atrofi. Dessa kvinnor är kontraindicerade för behandling med östrogener och andra hormoner.

Erik Sundquist, VD

Telefon: + 46 722 49 90 43

E-post: erik.sundquist@peptonicmedical.se

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.