Du är här

2018-01-22

Precise Biometrics-aktien har i veckografen brutit upp ur fallande trend

Detta är en betald analys på uppdrag av Precise Biometrics AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Nyheten om en introduktion inom smarta kort i USA lyfte Precise Biometrics-aktien från den 15 januari 2018.

Precise Biometrics-aktien (PB) har befunnit sig i en fallande trend under en stor del av hösten 2017. Detta till följd av bolagets egen vinstvarning om förlust avseende andra halvåret 2017, i kombination med ett svagt sentiment för hela biometrisektorn (inräknat Fingerprint Cards).

Möjligheterna inom smarta kort börjar dock nu utkristallisera sig. Precise Biometrics algoritm är med på ett biometriskt kort som kommer att testas i USA under våren 2018 och ges ut av Visa och Mountain America Credit Union. Potentialen på kortmarknaden är stor, då det väntas bli nästa stora segment efter de smarta mobiltelefonerna för PB:s produkt.

Samma dag (den 15 januari 2018) meddelades även att en ny VD blivit utsedd för Precise Biometrics (Stefan K Persson). Han väntas tillträda sin position i augusti. Hur mycket detta har spelat roll i kursreaktionen för PB-aktien (om någon) är vi mer osäkra på.  

När PB-aktien nu väl brutit upp över taket i den fallande trenden möter nästa motstånd upp vid 2 kronors-nivån. Klarar aktien att passera denna nivå är det tämligen fritt upp till nivåer mellan 2,5 till 2,75 kronor, innan nästa motståndsnivå tar vid.

 

Författare Bertil Nilsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.