Du är här

2018-11-09

SAS: New Nordic by SAS goes vegan

SAS fortsätter sitt arbete för ett mer hållbart resande. Det
prisbelönta konceptet New Nordic by SAS, med säsongsanpassade rätter
lagade på lokalt producerade råvaror, utvecklas vidare. Från 9
november inför SAS en vegansk meny på test under två veckor.

"Hållbart resande är i fokus för SAS verksamhet och tillsammans med
ett ökat intresse i samhället för växtbaserad kost är det angeläget
att prova en vegansk rätt i vår meny", säger Karl Sandlund, Executive
Vice President Commercial.

Från den 9 november och i två veckor framöver kommer den veganska
menyn att serveras ombord. I New Nordic-kuben serveras timjanrostad
svamp från Hällestad med sallad på linser och rödbetskokt vete,
svarta bönor från Öland och dragon, rödbetshummus på gul Vretärt från
Bjälösa, Östergötland och hyvlade gulbetor. Serveras med
persiljevinägrett och vinägerrostad bovete.

Producenterna som levererar råvaror till New Nordic by SAS ser till
att produkterna är så fria som möjligt från onödiga tillsatser. De
har höga kvalitetsambitioner och brinner för att producera bästa
möjliga råvaror. En av huvudingredienserna i veganrätten är svamp som
handplockats hos Hällestad i Skåne, Sveriges enda hundraprocentigt
ekologiska svampproducent. Till testperioden omvandlas två ton
blandad svamp, champinjon, portabello och ostronskivling, till en
exklusiv rätt som serveras i SAS innovativt formgivna och prisbelönta
"Kuben
(https://scandinaviantraveler.com/en/aviation/introducing-the-cube)".

"SAS strävar alltid efter att leda utvecklingen inom resandet. Vår
vision är att fortlöpande utveckla och utforska nya sätt att göra
livet enklare för våra resenärer genom att erbjuda nya och
efterlängtade tjänster, och det här är en sådan", säger Karl
Sandlund.

Menyn är inkluderad för SAS Plus-resenärer på fler än 4.000 avgångar
på de skandinaviska och europiska kortdistansflygningarna om minimum
80 minuter.

New Nordic by SAS
I fjol lanserade SAS det prisbelönta måltidskonceptet New Nordic by
SAS med säsongsanpassade menyer.

Alla rätter tillagas med fokus på lokala kvalitetsråvaror i säsong
från små skandinaviska producenter/leverantörer. Rätterna är
skandinaviska specialiteter med en spännande twist, och om möjligt
lagas de på ekologiska råvaror och hållbara fisk- och
skaldjurssorter.

I oktober 2018 utsåg livsstils- och resemagasinet Monocle Magazine
måltidskonceptet New Nordic by SAS till "Best in-flight
(https://www.sasgroup.net/en/new-nordic-by-sas-ranks-high-in-the-monocle-...)meal
packaging
(https://www.sasgroup.net/en/new-nordic-by-sas-ranks-high-in-the-monocle-...)"
i Travel Top 50-undersökningen för 2018/2019.

//

Attached you will find pictures of the mushrooms from the menu. They
are free to use by creditting `photo: Salt Food & Communication /
Andy Phrat / Mathias Persson'.

-----------------------------------------------------------
http://news.cision.com/se/sas/r/new-nordic-by-sas-goes-vegan,c2668200

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.