Du är här

2018-06-11

Satsning på effektiva fastigheter bakom Zenergys nyemission

wysiwyg_image

ANNONS innehåll från Zenergys AB: Energieffektiva fastigheter som går snabbt att producera och samtidigt håller hög kvalitet. Det är Zenergys vision. Nu genomför företaget en nyemission för att kunna förvärva fler byggrätter och skapa energisnåla och attraktiva bostadslösningar.

 – Med de nya hårda energikraven ligger våra byggelement helt rätt i tiden, säger Olle Magnusson, vd för Zenergy AB.

Sedan Zenergy AB grundades 2009 har bolaget utvecklats i rask takt och är i dag en ledande aktör i utvecklingen av modulhus. Från att ha varit Skanskas huvudleverantör av byggbodar har man nu avtal med bland annat K-Fastigheter. Avtalet innebär leverans av 750 fastigheter inom en femårsperiod till ett ordervärde av 700 miljoner kronor. Nu satsar Zenergy på att bygga energisnåla bostäder och skolor.

 – Intresset för våra produkter har vuxit stort. Dels för att vårt varumärke blivit starkare, men också på grund av EU:s nya energikrav, säger Olle Magnusson. Kravet innebär att alla nya byggnader från år 2021 ska ligga nära noll vad gäller energiförbrukning, och att den lilla mängd som tillförs i mycket hög grad ska komma från förnybara energikällor. Med sina patenterade byggelement kan Zenergy färdigställa bostäder och andra fastigheter som uppfyller de stränga kraven, både vad gäller energieffektivitet, brandsäkerhet och fuktresistens.

– För att hålla köld borta under vintern måste traditionella byggmaterial, såsom gipsskivor, spånskivor och mineralull oftast vara runt 35-40 centimeter tjocka. Vilket blir på bekostnad av boytan. Våra bygge lement, som vi kallar ZIP-element, klarar både fukt och kyla men är bara 13-14 centi meter i tjocklek, säger Olle Magnusson.

Skalar upp verksamheten: 

Nu skalas verksamheten upp. Bolaget kommer att genomföra en nyemission om 48,8 miljoner kronor, för att på ett optimalt sätt kunna ta kontroll över hela värdekedjan. Det innebär allt från förvärv av byggrätter, till att projektera och etablera färdiga fastigheter som sedan ska hyras ut till både kommunala och privata fastighetsbolag.

  – Byggmarknaden måste sänka kostnader och samtidigt öka produktiviteten, och där är Zenergy redan i dag, säger Olle Magnusson.

wysiwyg_image

Fakta om nyemissionen: 

Teckningstid: 4–18 juni 2018

Teckningskurs: 1,50 kronor per aktie. För en befintlig B-aktie erhålls en teckningsrätt.

Innehav av en teckningsrätt berättigar till teckning av en ny B-aktie för 1,50 kronor

Emissionsbelopp: Ca 48,8 miljoner kronor

Bolagsvärde före emission: Ca 48,8 miljoner kronor

Garanti av emissionen: Företrädesemissionen är säkerställd upp till 55 procent

(27,1 miljoner kronor) genom garantiåtagande på 25 miljoner kronor och teckningsförbindelse

om 2,1 miljoner kronor från styrelse, ledning och större ägare

Marknadsplats: Spotlight Stock Market

Teckna online på: www.aqurat.se/aktuella-erbjudanden/

 

Text: Zenergy AB

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.