Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-09-13

Sinch lanserar AskFrank, en sökmotor som svarar på frågor för att förbättra chatbotar och kunskapsbaser

AskFrank kan integreras med ett företags chatbotar, kontaktcenter, webbplats eller kunskapsbas med hjälp av AI för att snabbt och enkelt ge svar på kundernas frågor

STOCKHOLM – 12 september 2022 – Sinch AB (publ), en global ledare inom molnkommunikation och mobilt kundengagemang, tillkännagav idag att företaget lanserar AskFrank, en AI-baserad smart sökmotor som svarar på frågor. AskFrank integreras med ett företags befintliga chatbotar för kundengagemang, kontaktcenter, webbplats eller kunskapbas. Svarsmotorn använder sig av AI för att söka information och ger mervärde till chatbotar som tilläggsprogram eftersom den ger svar på frågor som inte finns i chatbotens databas genom att utöka dess tillgång till information.

Den kallas AskFrank eftersom den ger ärliga och raka svar. Den fungerar inte med sökord som andra sökmotorer, utan söker istället information som baseras på ämne och innebörd. Detta innebär att användaren inte behöver mata in rätt sökord för att motorn ska kunna ta reda på vad hen letar efter. Genom att regelbundet analysera innehåll från Confluence, Sharepoint, FAQ-sidor och andra kunskapsbaser kan AskFrank göra stora mängder data sökbara genom att indexera dem i sin databas. Oavsett vilken fråga som ställs kan AskFrank söka efter de lämpligaste svaren genom att använda toppmoderna maskininlärningsalgoritmer.

AskFrank hjälper företag att:

  • Bygga sina egna AI-chatbotar snabbare och enklare genom att ansluta AskFrank till befintliga interna och externa kunskapsbaser
  • Förstå naturligt språk för att svara på användarnas frågor på rätt sätt
  • Ge information till chatbotar och kontaktcenter för att snabbt ge svar till kunder på den kanal de föredrar
  • Svara på drygt 100 språk
  • Föra samman information från flera källor
  • Gör det möjligt för chatbotar att lära sig av en omfattande samtalshistorik
  • Minska antalet vanliga frågor till kontaktcenter, så att de anställda kan fokusera på att lösa mer utmanande problem

”I en ekonomi där fler och fler organisationer använder sig av chatbotar för att kommunicera med kunder och för att sänka driftskostnaderna, ser vi ofta frustrerade kunder när chatbotar inte kan ge rätt svar”, säger Sunny Dhami, VP Product Marketing, Sinch. ”Sinch byggde AskFrank för att förbättra noggrannheten och kundupplevelsen inom kundkommunikation.  AskFrank är tillgänglig för Sinchs kunder som använder dess samtalsplattform Chatlayer och kontaktcenter Contact Pro. Den förbättrar chatbotens förmåga att förstå naturligt språk och stöttar på så sätt de anställda med förslag på svar, så att de i sin tur blir mer effektiva och så att färre kunder vidarebefordras till andra och tredje linjens support.”

Software & Support Media är ett internationellt förlag med fokus på IT-sektorn. Företagets informations- och serviceteam använde ett första koncepttest av AskFrank för att förbättra kundengagemanget med IT-proffs på dess viktigaste teknikmarknader.

”Vi hade ett enkelt krav, att leverera det smidigaste sättet för våra användare att hitta svar på komplexa programvaruproblem från tiotusentals tekniska artiklar och videor på våra webbsidor entwickler.de och devm.io. Vi satte oss ner med teamet på Sinch och de levererade AskFrank med sin AI-baserade teknik. Efter att ha använt AskFrank har den blivit en del av vår otroliga tillväxthistoria under de senaste tolv månaderna”, säger dr. Pouya Kamali-Loibl, CEO, Software & Support Media.

”AskFrank svarar inte bara snabbt på kundernas föredragna kanaler, den kan även svara på över 100 olika språk, till och med slang, och ge korrekta svar genom att kombinera information från flera källor. Dessa funktioner gör AskFrank till en virtuell medarbetare som hanterar fullständiga samtal med kunder, istället för att bara svara på enskilda frågor, och blir första linjens support för att hjälpa serviceagenter”, säger Pieter Buteneers, Director of Engineering in Machine Learning & Artificial Intelligence, Sinch.

Om du vill ha mer information om AskFrank kan du ta en titt i vår blogg och eller gå till AskFrankswebbplats

Om Sinch 

Sinchs ledande molnkommunikationsplattform låter företag nå alla på planeten, på några sekunder eller mindre, genom mobila meddelanden, mejl, röst och video. Över 150 000 verksamheter, däribland många av världens största företag och mobiloperatörer, använder Sinchs avancerade teknikplattform för att kommunicera med sina kunder. Sinch har varit lönsamt och snabbväxande sedan starten 2008. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm och har lokal närvaro i mer än 60 länder. Aktier handlas på NASDAQ Stockholm: XSTO:SINCH. Besök oss på sinch.com 

För mer information kan du kontakta:

Marcel Kay

PR-chef

Marcel.Kay@sinch.com

##


Författare GlobeNewswire