Du är här

2018-08-21

Trycker på köpknappen: ”På väg i rätt riktning”

wysiwyg_image

Jeffries ser flera potentiella katalysatorer för SKF-aktien framöver, nämligen kapitalmarknadsdagen i november, möjliga förvärv och samgåenden samt potentiella aktieåterköp och extrautdelning.

Det framgår av den analys med höjd rekommendation till köp med riktkurs 200 kronor som Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare under tisdagen.

Jeffries uppger sig se värderingsuppsida för SKF utifrån bättre tillväxt, mindre volatil verksamhet och stärkt kassaflöde i förhållande till rörelseresultatet.

"Vd Alrik Danielson och finanschef Christian Johansson har som mål att rörelsekapitalet ska motsvara 25 procent av försäljningen. Det kan vara tufft i den rådande makromiljön med tillväxt, men bevis på sistone antyder att bolaget är på väg i rätt riktning", heter det i analysen.

Jeffries tror vidare att SKF vid kapitalmarknadsdagen i november kommer att sätta nya högre marginalmål.

Samtidigt uppger investmentbanken att kullagermarknaden möter strukturella motvindar, däribland konkurrens från asiatiska spelare, ökad pristransparens via internet, svårigheter att snabbt föra vidare högre råmaterialkostnader till kunderna, samt svaga kunder på energi- och vindområdet.

SKF-aktien har på tisdagen stigit drygt 1 procent till 176:25 kronor.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.