Du är här

2018-09-06

Upprepar säljrekommendation: ”Marginalpress”

wysiwyg_image

Clas Ohlsons olika initiativ för att klara sig i ett snabbt förändrande detaljhandelslandskap är vettiga men medför en ökad osäkerhet och kommer att pressa lönsamheten i det medellånga perspektivet.

Det skriver Handelsbanken Capital Markets i en analys där rekommendationen minska upprepas.

"Enligt vår mening är det svårt att se hur det nya kostnadsbesparingsprogrammet ska kunna nås i tandem med alla dessa nya initiativ. Räkenskapsåret 2018/19 kommer att bli framtungt vad gäller kostnader och bolagets marginalprognos hänger på tydliga förbättringar under det andra halvåret. Vi menar att förhållandet mellan risk och potentiell avkastning är oförmånligt", heter det i analysen.

Clas Ohlsons prognos för innevarande (2018/2019) och nästa års (2019/2020) rörelsemarginal är 4-6 procent. Handelsbanken har sänkt sin vinstprognos för 2018/19 med 7 procent till följd av den negativa resultatavvikelsen i onsdagens delårsrapport samt högre bedömda rörelsekostnader.

"Vår resultatprognos för 2018/19 om 379 miljoner kronor implicerar en rörelsemarginal på 4,4 procent, vilket således är i den lägre delen av bolagets prognosintervall", skriver banken.

Clas Ohlson stängde nära 3 procent upp på onsdagen och ungefär en timme in i torsdagens handel noterades aktien 2,5 procent ner.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.