Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Annons
Publicerat: 2021-04-28

Raka vägen in i huset och på börsen

Hela denna sida är en annons FRÅN Zesec
Med fokus på digitala nycklar till fastighetens entrédörr ska Zesec nå kritisk massa av tillträde till fastigheter för att bygga på kringtjänster. Inom ett år räknar man med att kunna plocka upp kunders e-handelsreturer innanför halldörren och därefter väntar expansion i norra Europa.

Zesec startade våren 2017 baserat på ambitionen att lösa de problem med leveranser som den exploderande näthandeln gjort så mycket mer påträngande. Det Göteborgsbaserade bolaget är verksamt inom den så kallade prop tech-sektorn och erbjuder digital infrastruktur för fastigheter.

wysiwyg_image

- Vi erbjuder en digital plattform som hanterar olika former av nycklar i en fastighet och lösningen är helt fokuserad på mjukvaran. Vi digitaliserar alltså inte låset utan nyckeln till låset, där mobilen ersätter den gamla fysiska nyckeln. Målet är att skapa ett ekosystem som utgår ifrån entréporten i en fastighet och därifrån erbjuda olika servicetjänster för både boende, fastighetsägare och leverantörer, säger Magnus Gilborne, vd på Zesec.

Hittills har bolaget etablerat sig i Göteborg och Jönköping, och inom snar framtid även i Stockholm och Malmö. Fokus ligger naturligt nog på storstäder.

Den tekniska plattformen är en integrationsplattform som är varumärkesoberoende och kompatibel med i stort sett alla leverantörer på marknaden. Strategin är inriktad på att etablera systemet hos fastighetsägaren, för administration av accesserna till entréporten och allmänna utrymmen, varefter enskilda lägenheter kan välja att ansluta till systemet.

- När det gäller hårdvaran så kan den enskilde privatpersonen komplettera med ett digitalt vred till sin egen ytterdörr. Det kan man köpa själv och sedan integrera själv via appen. Vi har en fungerande plattform och avtal med flera fastighetsägare som använder tjänsten dagligen. Vi har också precis tecknat ett samarbetsavtal med SBC – Sveriges BostadsrättsCentrum som gör att vi nu erbjuder Zesecs digitala access till 140 000 hushåll i 4200 bostadsrättsföreningar. Samarbetet är ett kvitto på tekniken fungerar och att vår affärsmodell är anpassad till marknaden.

Men visionen slutar inte vid att digitalisera låset. Det är bara ett första och nödvändigt steg i att rulla ut ett bredare tjänsteerbjudande med leverantörspartners.

- Vår roadmap är att etablera Zesec i de tre största städerna under 2021. Första målet är att nå 5% av hushållen för då kommer vi upp en nivå där leveransbolag och andra är intresserade att bygga relation med oss. Tänk dig själv att du köpt nåt klädesplagg på nätet som du vill returnera, och bara kan ställa paketet för upphämtning i din egen hall, säger Magnus Gilborne.

Om 12 månader räknar bolaget med att nå ut internationellt. Siktet är inställt på urbana miljöer i norra Europa i första hand, som Köpenhamn, London, Berlin och Amsterdam. För att nå dit krävs inga större tekniska anpassningar förutom att ändra språk.

- Tjänsten är en ren abonnemangstjänst och vi jobbar med låga trösklar för att få fastighetsägare och boende att ansluta. Vi ser vår strategi som en lök, att först bygga en volym av anslutna fastigheter som kommer möjliggöra partnersamarbeten som utveckla attraktiva tjänsteerbjudanden, som distributionsbolag, lokala handlare och verksamheter etc.

Nu står bolaget inför en notering på NGM:s Nordic SME och tar därför in kapital för att fortsätta bygga sin infrastruktur och öka takten på marknadssatsningarna.

Emissionsvillkor
Teckningstid: 7 maj - 21 maj 2021
Teckningskurs: 7,10 SEK
Emissionsbelopp: 15,3 MSEK
Pre- money värdering: 57,2 MSEK
Marknadsplats: NGM:s Nordic SME
Första dag för handel: 28 maj 2021

Annons
Publicerat: 2021-04-28

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.