Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Betalt samarbete
Publicerat: 2019-11-25

ApParkingSpot tecknar samarbetsavtal med Apcoa

Apcoa Sverige, som är en del av Apcoa-koncernen, Europas största förvaltare av parkeringsplatser, har tecknat ett avtal med ApParkingSpot gällande andrahandsuthyrning av p-platser.

 

Avtalet innebär att Apcoa kommer att erbjuda sina parkeringskunder möjlighet att hyra ut sina platser i andra hand via ApParkingSpot. Lanseringen av tjänsterna beräknas påbörjas i januari 2020. 

Sasa Farkas, vd för ApParkingSpot kommenterar samarbetet: - Avtalet med Apcoa är oerhört viktigt för oss och vi är mycket glada och stolta över att en så stor aktör som Apcoa har valt oss som samarbetspartner för att genomföra denna nya verksamhetsgren inom Apcoa. Vi ser det här som en genombrottsorder som också visar att vi är på rätt väg. 

Han fortsätter, och beskriver hur mycket tid som det läggs på parkeringsökandet.

- Det finns omkring 5 parkeringsplatser per bil ändå tar det i snitt 8 minuter att hitta var man ska ställa bilen, vilket är galet. ApParkingSpot hjälper till att lösa parkeringsproblemet med en enkel app, säger Farkas.

Digitala lösningar som förändrat branscher

- Vi ser hur andra delningstjänster seglat upp och förändrat branscher som VOI, SnappCar, AirBnB, i parkeringsbranschen finns ännu ingen motsvarighet. Med hjälp av nya samarbeten med branschens största aktörer har ApParkingspot lagt i en ny växel, säger han.

Lyssna på intervjun med Sasa Farkas i Aktiepodden

Och det finns tid och miljö att spara, enligt Farkas. Enligt Q-park tar det i snitt 8 minuter att hitta en parkeringsplats i snitt i Sverige och det parkeras cirka 7,5 miljoner gånger varje dag. De stora mängderna koldioxid som släpps ut helt i onödan skulle minskas om alla hittade p-plats snabbare.

Företag kan hyra ut sina p-platser efter kontorstid och privatpersoner när de är på jobbet. Det går även att schemalägga när man är borta. Så om man är på jobbet mellan 08.00 - 17.00, kan någon annan utnyttja parkeringen medan personen som hyr ut får en extra inkomst.

- Privatpersoner kan tjäna tusenlappar i månaden och för företag med många platser som står tomma på kvällar och helger kan det bli en bra extra inkomst, säger Farkas.

Det finns en möjlighet att var med från början.

- Just nu pågår en investerar-kampanj där den som vill kan bli delägare i tjänsten. Det är bara att gå in på www.apparkingspotnordic.com hemsida för mer information, säger Farkas.

 

För klimatet

ApParkingSpot var förra året nominerade av Världsnaturen WWF till en global klimatutmärkelse.

Motiveringen löd: ”Apparkingspot är ett nytt koncept för uthyrning och delning av parkeringsplatser så onödig bilkörning i jakt på parkering minimeras. Bilförare hittar de tomma parkeringsplatserna i appen och navigeras till platsen”

 

Intervjuperson: 

Namn: Sasa Farkas

Titel: VD

Bakgrund: Mastersutbildning i entreprenörskap. Har varit med och drivit flera startups, VD på ApParkingSpot sedan 2016.

Om ApParking

ApParkingSpot är medlemmar i Cleantech Scandinavia och Drive Sweden. Med Volvo, Lunds kommunala parkeringsbolag och Kraftringen deltar ApParkingspot i ett projekt där bättre nyttjande av el-laddare och parkeringsplatser testas. Bolaget genomför just nu en investeringsrunda via Eminova och mer information kan hittas på www.apparkingspotnordic.com/nyemission

Betalt samarbete
Publicerat: 2019-11-25

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.