Du är här

2017-03-02

Därför kan Fingerprint vara köpvärt

Konkurrensen är hård. Men storbolaget tycks stå pall för utmaningarna. Fingerprint Cards-aktien är köpvärd, enligt SEB.

Fingerprint Cards är ett av bolagen som har fångat mest uppmärksamhet på sistone. Fingerprint har nämligen presenterat elva nya lanseringar av fingerprintsensorer i telefoner, skriver storbanken.

Veckans två första dagar var innehållsrika för Fingerprint, vilket SEB lyfte fram som en positiv faktor i sin tisdagsanalys av bolaget. På kundlistan återfinns starka namn som Huawei, Lenovo, LG, BlackBerry, en japansk hemlig kund (potentiellt Sony) och Xiaomi – i vilkas produkter sensorerna har presenterats.  

LÄS ÄVEN: Aktiespararen träffade nyligen Fingerprints vd Christian Fredrikson för en längre intervju!

Introducerar nya funktioner

Fingerprint har även lanserat användarfunktioner som går ut på att på att sensorerna känner av och reagerar beroende på hur hårt personen i fråga trycker. Den stora, internationella mobilmässan ägde rum i Spanien förra helgen och är en anledning till att så många nya integrationer offentliggjorts på kort tid.

Även om veckan var ung i tisdags, och ännu inte är över, menar SEB att Fingerprints levererande av nyheter på löpande band är en indikation på att Fingerprint bibehåller sin starka position på biometrimarknaden. Trots att huvudkonkurrenten Goodix, som har sensorer under telefonens glas på ett konkurrenskraftigt sätt, också valts ut som leverantör till Huaweis nya telefoner.

Får positivt omdöme

Fingerprints aktie får en köprekommendation av storbanken.

Källa: Aktiespararen/SEB

Författare Aktiespararen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.