Du är här

2009-08-31

”Kommunikativ katastrof”

Det på Aktietorget handelsstoppade bolaget GGF, Global Gaming Factory X, har anmälts till Aktietorgets disciplinkommitté. Denna kommitté består av jurister, fristående från Aktietorget. Aktiespararnas VD, Günther Mårder, kommenterar GGF-affären.

Aktietorget begär att disciplinkommittén ska ge handelsplatsens styrelse rekommendation om eventuella disciplinåtgärder mot GGF. Kommittén uppmanas uttala sig om huruvida GGF uppfyller ett antal krav som finns i noteringsavtalet för bolag som är listade på Aktietorget.

Peter Gönczi, vice VD på Aktietorget, hävdar att Hans Pandeya, VD för GGF, i samband med den extra bolagsstämman i förra veckan bland annat felaktigt uppgivit att det finns garantier på cirka 30 miljoner kronor för köp av den svenska webbplatsen The Pirate Bay och att Pandeya påstått att ett av världens största musikföretag ingått avtal med GGF, villkorat att affären med The Pirate Bay blir av.

Hans Pandeya uppmanas därför att inkomma med dokumentation som stöder hans tidigare påståenden. Kommittén väntas sammanträda tidigast fredagen den 4 september för att tämligen omgående därefter lämna en rekommendation till Aktietorgets styrelse.

– Vad som är sant och inte sant i den här affären, som är en kommunikativ katastrof, är omöjligt för oss att säga i dagsläget, kommenterar Aktiespararnas VD, Günther Mårder. Eftersom frågan hänskjutits till en disciplinkommitté, som objektivt ska belysa de fakta som finns i målet och vars utslag vi respekterar, avvaktar vi den vidare händelseutvecklingen. Vi tycker det är bra att den här frågan utreds och utgår ifrån att det blir en kvalificerad granskning.

Relaterad länk
”Många frågor på GGF-stämman”
(Aktiespararna, 2009-08-27)

 

Författare Gunnar Johansson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.