Du är här

2012-04-27

Aktiespararna säger ja till budet på Jeeves

Aktiespararna rekommenderar sina medlemmar att acceptera Batterys bud på aktier och teckningsoptioner i Jeeves.

Det amerikanska riskkapitalbolaget Battery, som sysslar med investeringar i mjukvarubranschen, bjuder på Jeeves. Battery avser hjälpa Jeeves att lyckas internationellt. Budet värderar bolaget till 237 miljoner kronor. Den generösa premie som budet innebär gör att budet måste anses finansiellt skäligt.

Två styrelseledamöter samt VD, som tillsammans äger cirka 40 procent av de utestående aktierna i Jeeves, har förbundit sig att acceptera erbjudandet förutsatt att inget mer attraktivt bud presenteras. De tre av Jeeves totalt fem styrelseledamöter som inte omfattas av jäv rekommenderar erbjudandet.

Aktieägare i Jeeves erbjuds kontant 83 kronor per aktie. För teckningsoptionerna erbjuds 13 kronor. Priset som erbjuds för aktierna motsvarar en premie på 65 procent jämfört med snittkursen de senaste 90 handelsdagarna och 51 procent mot senast betalt.

– Jeeves har varit framgångsrika och vuxit kraftigt fram till finanskrisen. Budet som lagts är generöst och det krävs djärva antaganden om fortsatt tillväxt och förbättrad lönsamhet för att räkna hem det. Därför rekommenderar vi medlemmarna att anta budet, säger Günther Mårder, Aktiespararnas VD.

Aktiespararna vill uppmärksamma sina medlemmar på följande:

Aktiekursen i Jeeves ligger strax under budpriset från Batterys kontanterbjudande, det vill säga i nivåer kring drygt 82 kronor per aktie.

Acceptfristen i erbjudandet löper till och med den 7 maj 2012.

 

Författare Åsa Wesshagen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.