Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2014-09-24

Cloetta totalsegrar i Årets börsbolag

Med en imponerande förbättring med totalt 29 poäng gentemot föregående år tar sig Cloetta ikapp och förbi fjolårsvinnaren Axfood med 2,5 poängs marginal. Med en andraplats i deltävlingen Bästa delårsrapport samt vinster i Bästa IR-webbplats och Bästa årsredovisning når Cloetta ända fram till totalsegern i Årets börsbolag 2013.

-  Detta pris är ett kvitto på alla förändringar Cloetta genomgått de senaste två åren. Att vi har lyckats Kommunicera det på ett bra och relevant sätt.
-  Vi har jobbat med alla kanaler, från IR webbplatsen, delårsrapporten och årsredovisningen till övrig finansiell kommunikation generellt.
Fokusen har varit att bli bättre i alla kanaler och alla sätt givet de stora förändringar bolaget genomgått. Nu ska vi bibehålla den höga kvaliteten och nivån som vi anses ha genom den här fina utmärkelsen vi fått idag! säger Jacob Broberg, informationsdirektör i Cloetta.


Jacob Broberg

Årets börsbolag 2013 arrangeras av Kanton i samarbete med huvudsponsorerna Aktiespararna, Nordic Growth Market och CtrlPrint. Tävlingen syftar till att höja ambitionsnivån hos bolagen vad gäller finansiell information till bolagens alla intressenter, samt uppnå en mer enhetlig utformning av respektive bolags webbplatser, delårsrapporter och årsredovisningar.

Årets Bästa Årsredovisning
Årets Bästa årsredovisning är den tredje och sista tävlingen i Årets börsbolag 2013.

Förfjärde året i rad står Axfood som segrare, men första platsen får delas med Atrium Ljungberg för Bästa årsredovisning. De båda bolagen kammade hem 38 poäng vardera av 41 möjliga. Axfood och Atrium Ljungberg representerar Stockholmbörsens stora bolag.

- Axfoods årsredovisningen innehåller en föredömlig presentation av bolagets affärsmodell, strategi och marknadsförutsättningar. Tack vare tydlig rubricering samt pedagogiska illustrativa inslag är innehållet dessutom mycket lättillgängligt.

- Atrium Ljungberg har en välstrukturerad och överskådlig årsredovisning som bland annat innehåller en särskilt utförlig bolagsbeskrivning vilket tydliggör strategier och mål på ett utmärkt sätt, motiverar Kanton.
Cloetta står som totalsegrare i årets bästa årsredovisnings med 40 poäng av 41 möjliga! Bolaget representerar stockholmsbörsens medelstora bolag.

-  Årsredovisning har ett exemplariskt innehåll som presenteras väl med stöd av figurer och diagram. Marknadsavsnittet ger en klar bild av Cloettas position på konfektyrmarknaden och årsredovisningen innehåller även ett mycket utförligt hållbarhetsavsnitt, motiverar Kanton.

På första plats för bolag noterade på NGM Equity står SBC Sveriges BostadsrättsCentrum som segare för Bästa årsredovisning.

- Årsredovisningen innehåller korta och tydligt rubricerade stycken, som tillsammans med diagram och figurer gör den lättläst. Bolagsbeskrivningen är särskilt informativ och ger läsaren en överskådlig bild av bolagets verksamhet., skriver Kanton.
 
Kanton har genom året analyserat hundratals delårsrapporter, webbplatser och årsredovisningar, vilket resulterat i branschspecifik kunskap om bästa befintliga praxis. Kanton arbetar även aktivt med att förbättra rapportering och kommunikation bland börsnoterade bolag och erbjuder konsultation i frågor rörande förbättringspotential och effektivisering inom området.

Författare Märta Skog

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.