Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Börskväll i Stockholm den 2 december

  wysiwyg_image

  Välkommen till Aktiespararnas Börskväll!

  Vi har bjudit in flera intressanta personer. Kom och lyssna på:

  Leif Östling, tidigare vd för Scania och ordförande i Svenskt Näringsliv, fick ett uppmärksammat slut på karriären när han yttrade de numera bevingade orden om skatterna i Sverige. Nu har han skrivit en bok om sitt liv och sin framgångsrika karriär. Det är en berättelse om livet i svenskt näringslivs innersta kärna; om makt, affärer och pengar. Hör Leif Östling i ett unikt samtal om livet bland sextontaggarna på börsen.

  Gerteric Lindqvist, hyllad vd på framgångssagan NIBE, har utvecklat bolaget så att det idag omsätter över 15 miljarder. Hör Gerteric berätta om bolagets spännande framtid.

  Eva Hamilton, som efter åtta framgångsrika år som vd på Sveriges Television varvat upp i sin nya fas som styrelseproffs och bland annat ordförande för branschorganisationen Film och TV-producenterna. Hör henne i ett personligt samtal om livet efter chefskapet, och om hur hela TV-branchen är under snabb omstöpning. 

  Ilija Batljan är sossepolitikern som vill lösa bostadsbristen på egen hand. Hör honom berätta hur detta ska gå till med hjälp av Samhällsbyggnadsbolaget, där han är både vd och huvudägare.

  Magnus Nordin, vd på Tethys Oil, om vad som händer med oljepriset framöver och om möjligheter och risker med att prospektera olja i Oman.

  Jonas Thulin är chef för kapitalförvaltningen på Erik Penser Bank, och spår att rallyt på börsen kommer att fortsätta. Hör honom berätta varför.

  Caroline Arehult, färsk vd på Hemfosa, presenterar bolaget som efter avknoppningen av Nyfosa enbart inriktar sig på samhällsfastigheter, exempelvis skolor och äldreboenden.

  Lars Stenlund, vd och en av grundarna av succébolaget Vitec, som berättar om hur företaget lyckas så bra med sin förvärvsstrategi.

  Caroline Graff är professor vid Karolinska Institutet och kommer att prata om världens mest spridda folksjukdom, Alzheimer. Hur uppstår sjukdomen och vilka riskerar att drabbas?

  Aktiespararnas vd Joacim Olsson hälsar välkommen och Henrik  Frenkel är moderator tillsammans med David Flatbacke, börsskribent på tidningen Aktiespararen. 

  Programmet börjar kl 17.00 och är slut cirka 21.20. Halvvägs in i programmet är det en kortare paus och då finns möjlighet att köpa enklare förtäring. Börskvällen genomförs på Hotell Rival på Mariatorget 3, i Stockholm. Närmaste T-banestation är Mariatorget. 

  Börskvällen är gratis, men din anmälan är bindande. Det innebär att om du får förhinder, så måste du avanmäla dig via länken till höger.

  Anmäl dig via formuläret uppe till höger. Antalet platser är begränsat. Vill du anmäla fler personer kan du göra det genom att klicka på länken "Lägg till gäst" i formuläret.

  Frågor om Aktiespararnas Börskväll besvaras av: 

  Aktiespararnas kansli
  E-post: abc@aktiespararna.se

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.