Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Börskväll i Stockholm den 5 mars

  wysiwyg_image

  Välkommen till Aktiespararnas Börskväll!

  Vi har bjudit in flera intressanta personer. Kom och lyssna på:

  Björn Savén, riskkapitalets mest skygga men också mest framgångsrika stjärna. Redan 1989 startade han Industri Kapital, idag IK Investment Partners med över 100 miljarder i investerat kapital genom åren. Sedan många år är han bosatt i London och kan där på läktarplats betrakta spelet om Brexit. Hör Björn Savén i ett unikt samtal reflektera över hur olika former av Brexit kommer drabba finansmarknaden, näringslivet och inte minst svenska företag med handel i Storbritannien.

  Helena Stjernholm, vd på Industrivärden, som sitter på maktposter i många av Sveriges största och mest spännande företag just nu. Hör Helena i ett intressant samtal om strategin för Industrivärden och hur hon ser på innehaven i Sandvik, Handelsbanken, SSAB, SCA, Ericsson, Essity, Volvo, och Skanska, och varför man säljer ICA.

  Sven-Olof Johansson, vd och huvudägare i Fastpartner berättar vad vi kan vänta oss av fastighetsbolagen framöver och vilka affärschanser som uppstår för Fastpartner när räntorna är på väg upp, bostadsutvecklarna går på knäna och bo-marknaden väntar på kraschen. Sven-Olof talar också om varför han envisas med att tanka H&M-aktier när världens alla analytiker gör tummen ned.

  Anna Gedda, hållbarhetschef på H&M, som berättar om modeindustrins största utmaning någonsin, att tillverka plagg till alla på planeten utan att göra skadliga avtryck på miljön. Och hur hanterar H&M den nya trenden med återvinning och mindre spontan konsumtion?

  Peter Nyquist, IR-chef på Ericsson, berättar om läget för företaget nu och i framtiden. Kvartal efter kvartal slår Ericsson analytiker och börsen med häpnad. Och bolagets aktie har varit rena raketen på börsen under det senaste året. Men vad blir nästa steg för att få Ericsson att nå historisk dominans? Vad händer t ex när telekomföretagen rullar ut sina 5G-system för en värld som nu vill ha film i sina telefoner?

  Jens Engvall, vd på uppstickaren Nyfosa om hur det nybildade fastighetsbolaget ska bli en spelare att räkna med i framtiden. För tio år sedan var Jens Engvall med och grundade fastighetsbolaget Hemfosa. Idag är det ett börsbolag med fastigheter för över 50 miljarder. Strax före jul delades Hemfosa upp i två bolag och Jens valde att flytta över till ”avknoppningen” Nyfosa.

  Joakim Bornold på Söderberg & Partners ger sin syn på vilka strategier vanliga aktiesparare bör använda när lågkonjunkturen står för dörren.

  Henrik Frenkel är moderator.

  Programmet börjar kl 18.00 och är slut cirka 21.15. Halvvägs in i programmet är det en kortare paus och då finns möjlighet att köpa enklare förtäring. Börskvällen genomförs på Hotell Rival på Mariatorget 3, i Stockholm. Närmaste T-banestation är Mariatorget. 

  Börskvällen är gratis, men din anmälan är bindande. Det innebär att om du får förhinder, så måste du avanmäla dig via länken till höger.

  Anmäl dig via formuläret uppe till höger. Antalet platser är begränsat. Vill du anmäla fler personer kan du göra det genom att klicka på länken "Lägg till gäst" i formuläret.

  Frågor om Aktiespararnas Börskväll besvaras av: 

  Aktiespararnas kansli
  E-post: abc@aktiespararna.se

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.