Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Betalt samarbete
Publicerat: 2019-08-21

Hedera ska växa genom förvärv

Hedera Group genomför just nu en företrädesemission för att finansiera sin fortsatta tillväxtresa.

Hedera är verksamma inom bemanning och rekrytering. Verksamheten är huvudsakligen inriktad mot sektorn inom vård och omsorg. Tjänsterna erbjuds både åt privat- och offentlig omsorg.

Hedera har etablerat en framgångsrik modell för att identifiera, förvärva och integrera välskötta bolag inom vård. Hedera har förvärvat sju bolag de senaste tre åren och framgångsrikt integrerat dessa i den övriga verksamheten. Den ökade affärsvolymen ställer nu större krav på en förbättrad likviditet och finansiell plattform.

Läs mer om Hedera Group här

Kapitalanskaffning för att generera tillväxt

Styrelsen i Hedera har beslutat om en företrädesemission för att genomföra ett företagsförvärv. Under hösten 2018 har Hedera förhandlat fram avtal om förvärv av Assistanspoolen Omsorg. Den totala köpeskillingen för förvärvet uppgår till 20 MSEK. Motivet till föreliggande företrädesemission är att finansiera detta förvärv. Med stärkt balansräkning och ökat eget kapital har Hedera den plattform som krävs för att fortsätta växa genom förvärv.

Av emissionslikviden på 16,5 MSEK före emissionskostnader kommer 16,4 MSEK användas för att finansiera förvärvet av Assistanspoolen Omsorg Sweden AB. Emissionskostnaderna uppgår till ca 0,1 MSEK.

Teckna dina aktier här

Strategiskt förvärv

Förvärvet av Assistanspoolen är ett steg i ledet att bredda verksamheten till fler områden inom vård & omsorg och ha möjligheten att ta del av den miljardmarknad som finns. Assistansmarknaden är en intressant marknad som Hedera har för avsikt att växa inom. Idag kännetecknas marknaden av några större aktörer, men det finns en allmän uppfattning om att marknaden är på väg att konsolideras. Hedera ser tydliga synergier mellan bemanning och assistans, vilket gör att förvärvet blir en viktig pusselbit i bolagets strategiska tillväxtresa. 

- Hedera har som ambition att bli en av de ledande aktörerna inom Vård & Omsorg. Med detta förvärvet skapas en plattform som gör det möjligt att växa mot detta mål, säger VD Maria Nordin och styrelseordförande Bertil Haglund. 

Erbjudandet i sammandrag

Emittent:

Hedera Group AB (publ)

Teckningspris:

8,50 SEK

Teckningsperiod: 

15 augusti - 29 augusti 2019

Erbjudandets storlek:

16 477 173,5 SEK

Maximalt antal aktier i Erbjudandet:

1 938 491

Villkor:

För varje befintlig aktie erhålls en (1) teckningsrätt. Tre (3) teckningsrätter berättigar till teckning av en (1) ny aktie.

Teckna dina aktier här

Läs bolagets memorandum här

Läs mer om Hedera Group här

Investerarträff 

Bolaget kommer ha en investerarträff i Mangolds lokaler i Stockholm den 27 augusti 2019 kl 17.30. 

Plats: Engelbrektsplan 2, 114 34 Stockholm
Anmälan: För att anmäla er till investerarträffen, vänligen maila till emissionstjanster@mangold.se

Om Hedera
wysiwyg_image

Hedera Group är verksamma inom bemanning och rekrytering. Verksamheten är huvudsakligen inriktad mot sektorn inom vård och omsorg och tjänsterna erbjuds både åt privat- och offentlig omsorg. Under koncernen går ett flertal dotterbolag med bemanning av ett flertal specialiserade läkare inom exempelvis primärvård, ögonvård och psykiatri. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm.

Teckna dina aktier här

Läs bolagets memorandum här

Läs mer om Hedera Group här

Betalt samarbete
Publicerat: 2019-08-21

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.