Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Betalt samarbete
Publicerat: 2019-05-28

Lyssna på Aktiespararnas Vd-poddare

Ta tillfället i akt att under semestern lyssna på några av börsens mest intressanta företagsprofiler i Aktiespararnas unika Vd-poddare. – Jag kommer bland annat prata berätta om mina sämsta affärer och vad jag lärt mig av dem, säger finansanalytikern Peter Malmqvist, chef för Analysguiden.

Med sol i sinnet och vind i håret är sommaren här. Det är höjdpunkten på året och denna sommar har du möjlighet att följa med på en givande resa tillsammans med Aktiespararnas Vd-poddare, ett nystartat initiativ för 2019.

I varje avsnitt får du bekanta dig med nya namn och nya bolag i ett flertal olika branscher. Gästerna berättar högt och lågt om sina bolag, resan till den nuvarande positionen och viktiga karriärval som har gjorts längs vägen.

Finansanalytikern Peter Malmqvist, chef för Analysguiden, kommer att rama in sommarsatsningen med två egna sommarpoddar.

–  Jag kommer bland annat berätta om mina sämsta affärer och vad jag lärt mig av dem. Jag kommer också berätta om mina möten med upphöjda företagsledare, som jag träffat genom åren, säger han.  

Bolagen som gästar Aktiespararnas sommarpratare är:

JonDeTech Sensors

JonDeTech Sensors är en utvecklare av infraröda sensorer som används för kontaktlös mätning av temperatur och olika värmeflöden. Bolagets teknik är egenpatenterad och används bland konsumentelektronik, medicinteknik samt industri. Exempel på produkter där bolagets teknik används inkluderar överhettningsskydd, personlig skyddsutrustning, samt sensorer för närvarodetektion. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm.

Per Lindeberg, Vd för JonDeTech Sensors

Cleanmotion

Clean Motion är ett svenskt teknikbolag som är särskilt inriktade mot produkter inom fordonsindustrin, där bolaget för närvarande utvecklar elektriska trehjulingar under varumärket Zbee. Fordonen är särskilt anpassade för stadstrafik, med visionen att erbjuda hållbara fordon med låg miljöpåverkan. 

Göran Folkesson, vd för Clean Motion

Verisec

Verisec är ett är specialiserat IT-bolag som erbjuder produkter inom identitetshantering, autentisering, informationssäkerhet, nyckelhantering och hårdvarukryptering. Bolagets kunder återfinns på global nivå och främst inom sektorerna bank, offentlig sektor och onlinetjänster. Utöver kärnverksamheten erbjuder bolaget diverse utbildningar inom arbetsområdet. 

Johan Henrikson, vd Verisec 

Vibrosense Dynamics

Vibrosense Dynamics är ett medicintekniskt bolag som utvecklar produkter och tjänster för diagnostikstöd vid nervskador i händer och fötter. Produkterna mäter och kvantifierar förmågan att känna vibrationer i huden, och används av vårdgivare för att kunna anpassa behandlingen eller sätta in förebyggande åtgärder vid potentiella nervskador. Bolagets kunder är diabetesmottagningar, företagshälsovård, sjukhus, vårdcentraler och forskare. 

Toni Speidel, vd VibroSense Dynamic

Raketech

Raketech är verksamma inom iGaming-industrin. Idag erbjuder bolaget diverse tjänster som berör sport- och spel online, med två huvudinriktningar: Prestationsbaserad och mediebaserad marknadsföring. Tjänster och produkter som erbjuds baseras på egenutvecklad IT-plattform och inkluderar exempelvis SEO-produkter, onlineguider, samt onlinesportbetting.

Michael Holmberg, vd Raketech

wysiwyg_image

Absolicon Solar Collector

Absolicon Solar Collector säljer den koncentrerande solfångaren T160 som kan generera temperaturer upp till 160 grader Celsius samt erbjuder kompletta produktionslinor för koncentrerande solfångare. Solvärme på höga temperaturer till industrier kan värma processer och därigenom ersätta fossila bränslen. I fjärrvärmenät och för stora byggnader kan koncentrerande solfångare generera både värme och solkyla. 

Joakim Byström, vd på Absolicon Solar Collector

Sprint Bioscience

Sprint Bioscience är ett läkemedelsbolag där fokus ligger på tidig utveckling av läkemedel i preklinisk fas. Bolaget har en bred portfölj av läkemedelsprojekt med fokus på cancer och metabolism.

Jessica Martinsson, Tf Vd på Sprint Bioscience

Ascelia Pharma

Ascelia Pharma är ett läkemedelsbolag inriktat på utveckling av särläkemedel inom onkologi (cancer). Bolaget har två läkemedelskandidater under klinisk utveckling: Mangoral® är ett nyskapande kontrastmedel förbättrar möjligheten att hitta levermetastaser vid MR-scanning (fas-III studier inleds under hösten 2019). Oncoral är ett oralt cellgift i tablettform för behandling av magsäckscancer och är redo för fas II-studier.

Carl Bjartmar, Medicinsk chef på Ascelia Pharma

Scandion Oncology

Scandion är ett bioteknikbolag som grundades 2017. Bolaget utvecklar läkemedel för behandling av cancer som innehåller läkemedelsresistenta cellkloner. Bolagets ledande läkemnedelskandidat, SCO-101, har i prekliniska studier visat sig förbättra effekten av viss standardcancerbehandling.

Nils Brunner, Vd på Scandion Oncology

Gullberg & Jansson

Bolaget är verksamma inom miljöteknologi. Idag innehas särskild affärsinriktning mot att erbjuda pooltak och poolvärmepumpar. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden, där produkterna används för privat- och kommersiellt bruk. Utöver huvudprodukterna erbjuds även automatisk pH - och klorstyrning, cirkulationspumpar samt lamelltäcken.

Peter Bäck, Vd på Gullberg & Jansson

Kameo Crowfunding

Kameo er en Skandinavisk plattform som förmedlar lånebaserade crowfundingprojekt, primärt inom SMB-marknader. Med tillstånd från FI har Kameo sedan starten 2016 en lånevolym på ca. 300 millioner fordelt på ca 150 lån. Den genomsnittliga avkastning for investerare har histrosikt legat på cirka 9,8%. 

Sebastian Harung, Vd på Kameo Crowfunding

Peter Malmqvist

Den omtyckta finansanalytikern Peter Malmqvist har med sin gedigna erfarnhet och kunskap många bra lärdomar och tips för att göra lyckosamma investeringar. 

Lyssna här.

 

Analysguiden
wysiwyg_image

Peter Malmqvist - Chef Analysguiden

Välkommen till Analysguiden. Här hittar du analyser om breda börstrender. Det handlar bland annat om hur vinster, konjunktur, räntor och inflation utvecklas. Här kan du också hitta kommentarer, som berör storbolagen på börsen, exempelvis kommentarer av en särskilt intressant kvartalsrapport, ett förvärv eller en annan intressant händelse.

På vår parallella sida om Uppdragsanalys, hittar du allt du behöver veta om de bolag som vi bevakar löpande. Analyserna görs på uppdrag av bolagen, utförs av Jarl Securities, men för Analysguidens räkning.

Betalt samarbete
Publicerat: 2019-05-28

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.