Du är här

Paradiset Maldiverna och läckra utflykter på Sri Lanka

När jul- och nyårsfirandet är överstökat ordnar Aktiespararna en kombinationsresa till spännande Sri Lanka och paradiset Maldiverna. På Sri Lanka ägnar vi oss åt utflykter med fokus på djur, natur och historia. På Maldiverna njuter vi självklart av fantastiska omgivningar, sol, bad och god mat, men vi ägnar oss också åt berikande aktieanalys. Välkommen att följa med på en 13 dagar lång resa i trevligt sällskap och härlig sommarvärme.

Reseprogram

Dag 1
Avresa på eftermiddagen från Arlanda (det går även att börja resan på Landvetter eller på Kastrup) via Doha till Colombo på Sri Lanka. Vi flyger med femstjärniga Qatar Airways, vilket garanterar god komfort och utmärkt service.

wysiwyg_image

Dag 2
Vi ankomer Sri Lankas huvudstad Colombo på morgonen lokal tid och tar sedan sikte på Sigiriya, som ligger mitt på Sri Lanka. På vägen besöker vi ett rehabiliteringscenter för övergivna och skadade elefanter, vilket verkligen är en upplevelse. Efter lunch gör vi ett studiebesök på en teplantage och sedan går bussfärden vidare till vårt femstjärniga hotell. På kvällen blir det välkomstmiddag.

wysiwyg_image

Dag 3
Efter frukost åker vi till Anuradhapura som utan tvivel var den mest magnifika staden på det forntida Sri Lanka. Den heliga staden finns med på UNESCO:s världsarvslista och har många platser av historiskt och arkeologiskt intresse. Ett exempel är det 2.250 år gamla trädet Sri Maha Bodhi, som sägs vara en stickling från det träd Buddha satt och mediterade under när han fick sin religiösa väckelse. Andra sevärdheter är den berömda Buddhastatyn Samadhi, mässingspalatset och den välbevarade badbassängen Kuttam Pokuna, som anses vara en betydande skapelse inom det vattentekniska området och dessutom är av utsökt arkitektonisk och konstnärlig kvalitet. Efter lunch åker vi tillbaka till vårt hotell och njuter av sol och bad.

wysiwyg_image

Dag 4
På förmiddagen åker vi till den forntida staden Polonnaruwa och gör en stadstur. Polonnaruwa är det näst äldsta av Sri Lankas kungariken och är en intressant mix av buddhistiska och hinduistiska strukturer, ett arv efter de olika kungar som regerat i det forntida riket. Polonnaruwa steg till en framträdande plats mellan 1000-talet och 1200-talet, och blomstrade när den kände kung Parakramabahu den förste regerade. Hans största avtryck är konstruktionen av Sea of Parakrama, en enorm cirka 25 kvadratkilometer stor vattenreservoar. När lunchen intagits fortsätter vår utflykt till Minneriya nationalpark, där vi får njuta av en spännande jeepsafari. Den nära 9.000 hektar stora nationalparken är känd för sina stora elefanthjordar på 100 till 150 individer som vandrar i djungeln och i närheten av sjön.

wysiwyg_image

Dag 5
Ny dag och ny utflykt. Vi checkar ut från hotellet och åker till närbelägna Sigiriya, som är ett världsarv från 400-talet och kanske det mest fantastiska underverket på Sri Lanka. Sigiriya är också känt som Lion Rock på grund av det enorma lejon som en gång formade ingången till slottet som låg på toppen av det 200 meter höga berget. Numer finns bara grunderna kvar av det kungliga slottet, vattentankarna, vaktkurerna och de andra byggnaderna. På området runt klippan finns också vackra trädgårdar, sommarhus och grottor som man inte bör missa. Efter lunch åker vi till den berömda fiskebyn Negombo norr om Colombo. Staden har en holländskbyggd kanal där det är full aktivitet med fiskare som åker fram och tillbaka i sina färgglada båtar. På stranden kan du se många arter av fåglar, inklusive den spektakulära kungsfiskaren. Efter en stadstur checkar vi in på vårt hotell och äter middag.

wysiwyg_image

Dag 6-13 (Lata dagar på Maldiverna)
På resans sjätte dag är det tidig uppstigning för flyg till paradiset Maldiverna. Vi landar på huvudön Male och åker sedan båt till ön Lankanfinolhu och Paradise Island Resort, som kommer att vara vårt hem i en vecka. Ön har skimrande, vita stränder, en vacker lagun av klarblått vatten och kokospalmer som vajar i vinden. Paradise Island Resort är en kompromisslös plats av lyx och komfort. Ett nätverk av stenbelagda gångar vindlar sig genom den frodiga omgivningen och kopplar ihop boenden, restauranger, sportanläggningar och ett inspirerande spa.

Under veckan på Maldiverna njuter vi av sol, bad, den fantastiska omgivningen och lugnet. Utsökt mat serveras och det finns även en hel del vattensporter att ägna sig åt. Tre av dagarna ägnar vi eftermiddagarna åt aktieanalys och kommer fram till vilka aktier som är köpvärda.

wysiwyg_image

Vi erbjuder två olika typer av boende på Paradise Island Resort. Bungalowerna är 45 kvadratmeter stora och har en veranda med havsutsikt. Water villas är hela 77 kvadratmeter stora och ligger så nära vattnet att du via några få trappsteg kan komma ner i lagunen. 

wysiwyg_image

Aktieanalys
Att veta vilka aktier man bör satsa på är inte alltid det lättaste. Bara på den svenska börsen finns det cirka 800 bolag och det är naturligtvis en övermäktig uppgift för en privatperson att hålla koll på alla dessa. Hur ska man då göra för att komma fram till vilka aktier man ska satsa på? Aktiespararnas analysprogram Hitta kursvinnare är ett ypperligt hjälpmedel för detta ändamål och programmet kommer att ligga som grund för de tre analyspass som kommer att genomföras på resan. Med hjälp av programmet analyserar vi intressanta aktier och kommer fram till ett förslag på en lämplig aktieportfölj.

Det behövs egentligen inga förkunskaper för att ta del av analyspassen, men det är bra om du vet hur man köper och säljer aktier.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.