Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Betalt samarbete
Publicerat: 2019-06-27

Med fokus på miljö och tillväxt

Analysguiden har haft förmånen att träffa Maria Bogren, ny-tillsatt vd i Multidocker för en exklusiv intervju. Med en tydlig miljöstrategi och ökat fokus på tillväxt finns stora möjligheter för bolaget att ta marknadsandelar.

MultiDocker utvecklar, producerar och säljer materialhanteringsmaskiner för hamnar och terminaler. Maskinerna karaktäriseras av hög kapacitet, pålitlighet, hög tillgänglighet och ett långt maskinliv.

1. Vilka är de främsta faktorerna till att kunder väljer just MultiDocker?

- Kombinationen av Caterpillars varumärke och MultiDockers förmåga att kundanpassa maskiner gör att vi kan erbjuda kapacitet, kvalitet, och service

- Vi kan erbjuda kompletta logistiklösningar som komplement till våra maskiner, driva entreprenader åt våra kunder, och en stark eftermarknad genom både Caterpillars återförsäljarnät och egen eftermarknadsservice.

2. Hur ser ni på miljöpåverkan inom er bransch? Hur ser det ut framåt och var finns de största förändringarna att göra?

- På tusentals logistikhubbar över hela världen, främst i hamnar och terminaler, bedrivs liten eller ingen logistikledning och de maskiner som används är inte ändamålsenliga alternativt underdimensionerade. MultiDocker erbjuder produkter och lösningar som klarar ökade krav på logistikeffektivitet, lasthanteringsförmåga, och regler för miljö och arbetsmiljö.

- En effektivare maskin, en välplanerad maskinanvändning, eller en miljövänligare typ av energikälla kan göra stor skillnad på både miljö, arbetsmiljö, och kostnadseffektivitet.

3. Hur arbetar MultiDocker med miljömedveten materialhantering?

- Vi har byggt elmaskiner sedan tio år tillbaka, så vi har gedigen erfarenhet. Marknaden växer på grund av att branschen står inför en omställning mot klimatsmarta produkter och lösningar.

- För närvarande arbetar vi med både att utveckla elmaskinskonceptet och även att konvertera befintliga dieselmaskiner för att kunna använda befintliga och nya bränslen som släpper ut mindre emissioner.

Läs Analysguidens analys om Multidocker här

- Kraven ökar på att maskinerna ska konsumera mindre bränsle per hanterat ton, som är ett relevant mätetal, och där står vi oss också mycket bra, inte minst för att våra maskiner har effektiva, lätta armsystem som innebär ökad nyttolast.

- Förra året samlade vi våra miljöfokuserade satsningar under varumärket Blue Line. Detta inkluderar elmaskiner, miljöbränsle, logistiklösningar, analyser, logistikoptimering och mer.

4. Ni genomför för närvarande en företrädesemission, skulle du kunna berätta lite mer vad kapitalet ska gå till?

- Ja, det stämmer. Emissionen pågår till 1 juli. Våra produkter är kapitalintensiva och tack vare emissionen kommer vi att öka rörelsekapitalet vilket möjliggör att vi bättre kan leverera på den stora orderboken som vi idag har. Samtidigt kommer vi att arbeta parallellt med att förbättra lönsamheten i den förväntade tillväxt vi ser, slutligen kommer vi att använda kapitalet till att genomföra de satsningar vi redan påbörjat. 

Teckna aktier här

5. Avslutningsvis, hur skulle du beskriva att er framtid ser ut?

- MultiDocker har under en lång tid byggt upp en stor erfarenhet för branschen och genom det skaffat sig en väldigt stark position på marknaden. Vi har investerat mycket i produkter och breddat produktsortimentet för att kunna erbjuda ett heltäckande produktutbud. Detta är något som vi tror kommer driva tillväxten framöver.

- Vi har dessutom investerat i marknadsutveckling och har ett starkt fokus på att öka vår verksamhet i Nordamerika. Vi fortsätter våra satsningar på Europa och Sydamerika där vi i dagsläget har en stark position, men det finns mer att göra.

-Vi har investerat mycket i satsningarna och har nu en enorm potential tack vare de. Vi har lärt oss mycket under resan hittills och har nu goda möjligheter att ta steget vidare och realisera våra investeringar. Sammantaget, anser jag, att bolaget har riktigt bra förutsättningar för att bli en betydande spelare i en marknad som behöver utvecklas, avslutar Maria Bogren.

Läs mer om Multidocker här

Läs mer om
wysiwyg_image

MultiDocker utvecklar, producerar och säljer materialhanteringsmaskiner för hamnar och terminaler. Maskinerna karaktäriseras av hög kapacitet, pålitlighet, hög tillgänglighet och ett långt maskinliv. De bygger på CAT-komponenter som testats och använts i tuffa applikationer. MultiDockers maskiner är tillgängliga i många konfigurationer, exempelvis med larvfötter, på räls eller på hjul.

Läs mer om Multidocker här

Läs Analysguidens analys om Multidocker här

Betalt samarbete
Publicerat: 2019-06-27

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.