Du är här

2016-06-01

52 procent vill se en Brexit, enligt Guardian undersökning

Ett brittiskt utträde ur EU är sannolikt, i alla fall enligt två undersökningar gjorda av tidningen The Guardian och ICM.

Undersökningarna gjordes via telefon eller på webben och enligt sammanställningen vill 52 procent av de deltagande se att landet lämnar EU medan resterande 48 röstar nej för en så kallad Brexit. Det rapporterar tidningen på sin nätupplaga på tisdagen. I tidigare opinionsundersökningar har webbaserade undersökningar visat sig ha en övervägande del svaranden som röstar för ett utträde. Denna gången visade både telefonundersökningen och den webbaserade på samma utfall. Över 1.000 personer tillfrågades.

I telefonstudien röstade 45 procent för ett utträde medan 42 procent ville vara kvar. 13 procent visste inte. Efter att vet ej-svararna exkluderats var 52 procent för en Brexit och 48 procent mot. I den webbaserade studien röstade 47 procent för en Brexit och 44 procent emot. 9 procent uppgav att de inte visste. Exklusive vet ej-svaren var fördelningen densamma som i telefonstudien: 52 för - 48 mot.

Författare SIX news

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.