Du är här

2017-08-28

A1M Pharma: Nyhetsbrev augusti 2017: I slutfasen av det prekliniska arbetet

NYHETSBREV AUGUSTI 2017: I SLUTFASEN AV DET PREKLINISKA ARBETET

Sommaren har lidit mot sitt slut och vi på A1M Pharma ser framemot en händelserik och intensiv höst och vinter. Vi arbetar nu vidare enligt plan efter företrädesemissionen som slutfördes i april med fullt fokus på att slutföra det prekliniska arbetet som krävs innan vi kan inleda kliniska studier. Det är glädjande att vi fortsätter hålla tidsplanen väl och att vi har en rad viktiga milstolpar att se framemot i närtid. Nyligen publicerade vi vår delårsrapport för första halvåret av 2017, där du kan läsa mer om halvåret som gått och vad som väntar. Du finner rapporten genom att klicka här http://www.a1m.se/wp-content/uploads/2017/08/2017-08-25-A1M-Pharma-Delårsrapport-Q2-2017.pdf

I det här nyhetsbrevet kan du läsa om villkoren för de teckningsoptioner som emitterades i samband med företrädesemissionen i våras. Samtidigt kan du läsa om ett antal intressanta nyheter, såsom de nya siffrorna brittiska The Telegraph redogjorde för gällande hur många britter som lever med neuroendokrina cancertumörer. Att uppskattningsvis 30 000 personer beräknas leva med sjukdomen bara i Storbritannien visar på vikten av effektivare terapier, där vår läkemedelskandidat ROSGard kan komma att spela en viktig roll.

Innehållsförteckning
Första nyttjandeperioden för teckningsrätter i A1M Pharma (A1M TO) inleds idag den 28 augusti
A1M Pharma medverkar vid ISSHPs internationella konferens om havandeskapsförgiftning i Berlin
30 000 personer uppskattas leva med NET-cancertumörer bara i Storbritannien
Nordea och Erik Penser - nya analyshus att bevaka A1M Pharma
A1M Pharma TV-medverkan på FOX Business i USA sänds i slutet av oktober

Hela nyhetsbrevet går att läsa genom att klicka på nedan länk:
http://mailservice.lkc.se/x/?S7Y1NPlfZGv4PxfIMDAEAAA05 http://mailservice.lkc.se/x/?S7Y1NPlfZGv4PxfIMDAEAAA05

Varma sensommarhälsningar,

Tomas Eriksson, VD
Telefon: 046-286 50 30
E-post: te@a1m.se mailto:te@a1m.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
A1M Pharma Pressrelease 2017-08-28.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=20973

Om A1M Pharma
A1M Pharmas läkemedelskandidat ROSGard(tm) - baserad på det kroppsegna proteinet Alfa-1-Mikroglobulin - har i flera prekliniska studier dokumenterats återställa nedsättningar av njurfunktionen genom att skydda mot oxidativ stress och reparera skadad vävnad. Njurskador är ett tillstånd som uppkommer vid havandeskapsförgiftning och som begränsar möjlighet till strålbehandlingar mot cancer. Bolagets två inriktningar är njurskydd vid Peptide Receptor Radionuclide Therapy (PRRT) - en målsökande strålbehandling av tumörer - i syfte att möjliggöra ökad stråldos och på så sätt mer effektivt bekämpa metastaserad cancer samt behandling av havandeskapsförgiftning. Varje år drabbas över 12 miljoner människor av akuta njurskador som kan leda till permanenta skador på njurarna. Havandeskapsförgiftning drabbar varje år omkring 10 miljoner gravida kvinnor i världen och omkring 76 000 mödrar och 500 000 spädbarn avlider i sjukdomen. A1M Pharma är noterat på Nasdaq First North Stockholm sedan 20 juni 2017. A1M Pharmas Certified Adviser på Nasdaq First North är Erik Penser Bank AB, +46 8-463 80 00.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.