Du är här

2017-10-11

A1M Pharma: Nyhetsbrev oktober 2017: Händelserik höst väntar

NYHETSBREV OKTOBER 2017: HÄNDELSERIK HÖST VÄNTAR

Vi på A1M Pharma arbetar vidare med den prekliniska slutfasen för vår läkemedelskandidat ROSgard. Målsättningen är som tidigare att inleda kliniska studier under det första kvartalet 2018, och vi förväntar oss att kunna kommunicera mer om våra prekliniska framsteg under det fjärde kvartalet.

I det här nyhetsbrevet återfinns en rapport från vår medverkan vid ISSHPs internationella konferens om havandeskapsförgiftning i Berlin där forskare knutna till A1M Pharma medverkade vid flera programpunkter. Dessutom uppmärksammar vi att en första produkt för PRRT-strålbehandling har blivit godkänd i Europa, och att processen för marknadsgodkännande går framåt även i USA.

Vårt initiala kliniska fokus för ROSgard är njurskydd just vid PRRT-strålbehandling, vilket innebär att detta första marknadsgodkännande i Europa och framsteg i godkännandeprocessen i USA är positivt för oss om vi kan uppnå positiva resultat i människa.

Innehållsförteckning
Intervju om A1M Pharmas medverkan vid ISSHPs internationella konferens om havandeskapsförgiftning Produkt för strålbehandling med PRRT har erhållit marknadsgodkännande inom EU, ansökan i USA under behandling Nordeas första bolagsanalys av A1M Pharma väntas i början av november American Kidney Fund finansierar ledande forskning om akut njurskada och havandeskapsförgiftning

Hela nyhetsbrevet går att läsa genom att klicka på nedan länk:
http://mailservice.lkc.se/x/?S7Y1NPlfZGv4PxfIMDUEAAA25 http://mailservice.lkc.se/x/?S7Y1NPlfZGv4PxfIMDUEAAA25

Varma hösthälsningar,

Tomas Eriksson, VD
Telefon: 046-286 50 30
E-post: te@a1m.se mailto:te@a1m.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
A1M Pharma Pressrelease 2017-10-11.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=21264

Om A1M Pharma
A1M Pharmas läkemedelskandidat ROSgard(tm) - baserad på det kroppsegna proteinet Alfa-1-Mikroglobulin - har i flera prekliniska studier dokumenterats återställa nedsättningar av njurfunktionen genom att skydda mot oxidativ stress och reparera skadad vävnad. Njurskador är ett tillstånd som uppkommer vid havandeskapsförgiftning och som begränsar möjlighet till strålbehandlingar mot cancer. Bolagets två inriktningar är njurskydd vid Peptide Receptor Radionuclide Therapy (PRRT) - en målsökande strålbehandling av tumörer - i syfte att möjliggöra ökad stråldos och på så sätt mer effektivt bekämpa metastaserad cancer samt behandling av havandeskapsförgiftning. Varje år drabbas över 12 miljoner människor av akuta njurskador som kan leda till permanenta skador på njurarna. Havandeskapsförgiftning drabbar varje år omkring 10 miljoner gravida kvinnor i världen och omkring 76 000 mödrar och 500 000 spädbarn avlider i sjukdomen. A1M Pharma är noterat på Nasdaq First North Stockholm sedan 20 juni 2017. A1M Pharmas Certified Adviser på Nasdaq First North är Erik Penser Bank AB, +46 8-463 80 00.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.