Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-08-09

ÅAC Microtec: ÅAC Microtec vinner strategisk uppföljningsorder från Japan på den nya generationens Sirius delsystem

ÅAC MICROTEC VINNER STRATEGISK UPPFÖLJNINGSORDER FRÅN JAPAN PÅ DEN NYA GENERATIONENS SIRIUS DELSYSTEM

ÅAC vinner ytterligare en uppföljningsorder från en japansk kund för leverans av den senaste generationen av Sirius delsystem som denna gång uppgraderas med LEON3FT-mjukvaruprocessorn. Delsystemen ska integreras i kundens satellit som planeras att skjutas upp under 2019/2020. Värdet av ordern som förväntas levereras under fjärde kvartalet 2018, är cirka 1,4 MSEK.

Efter att ha beställt utvecklingsmodeller av Sirius i november 2017 och flygmodeller i maj 2018 har kunden nu beställt en uppgradering av flygmodellerna. Flygmodellerna, som ska integreras i kundens satellit, ska uppgraderas med mjukvaru- processorn LEON3FT. Processorn är en "de facto" industristandard för större satelliter och tillför ytterligare ett lager tillförlitlighet till Sirius-produkterna då den använts i många rymdmissioner. Satelliten planeras att skjutas upp under 2019/2020.

- Vår tillväxt på den japanska marknaden har varit exceptionell. Orderingången visar att kunderna har stort förtroende för våra produkter. Denna vår senaste order gör det dessutom möjligt för oss att få erfarenhet från rymden för den senaste generationen av Sirius delsystem, säger Iraklis Hatziathanasiou, VP Business Development.

2018-08-09

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aacmicrotec.com http://www.aacmicrotec.com eller kontakta:

VD Alfonso Barreiro, investor@aacmicrotec.com
mailto:investor@aacmicrotec.com Styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz, investor@aacmicrotec.com mailto:investor@aacmicrotec.com

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som ÅAC Microtec AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s förordning nr 596/2014 om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 9 augusti 2018 kl. 08:30 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
AAC Microtec Pressrelease 2018-08-09.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=23759

OM ÅAC MICROTEC
ÅAC och dess dotterbolag Clyde Space erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Plattformarna går att anpassa efter kundernas behov. ÅAC har ett helhetserbjudande som gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner. Dessutom levererar koncernen ett komplett utbud av delsystem för CubeSats och småsatelliter.

ÅAC Microtecs aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North. G&W Fondkommission, telefon 08-503 000 50, är Bolagets Certified Adviser.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.