Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-11-06

ABB flyttar produktion

wysiwyg_image

ABB planerar att flytta viss produktion från Schweiz till Polen: upp till 100 av 212 tjänster från en Genève-baserad fabrik som tillverkar transformatorer till tåg och järnväg kan komma att flyttas.

Därtill kan 50 bemanningsanställda beröras, uppger den schweiziska finansnyhetsbyrån AWP på måndagen, baserat på ej namngivna källor.

Orsaken till planerna sägs vara ökad konkurrens från Kina. Genèvefabriken ska inte stängas, men omstruktureras.

Förra tisdagen protesterade de anställda vid Genève-fabriken genom en kungörelse samt arbetsnedläggelse, och kritiserade bristfällig kommunikation från ledningen. Dessförinnan avgick fabrikschefen Jean-Luc Favre överraskande, rapporterar AWP.

Även i Sverige är flytt av viss produktion till Polen aktuellt i dagarna: ABB informerade Västeråspersonal den 18 oktober, enligt vad Västeråstidningen VLT då rapporterade, om produktionsflytt av lågspänningsmotorer från enheten LV Motors i Västerås till just Polen.

"Det är marknadsfaktorer som spelar in, därför är vi tvungna att göra den här förändringen. Den totala marknaden har minskat samtidigt som det är en hård konkurrensutsatt situation", sade ABB:s Sverigechef Johan Söderström till VLT i samband med beslutet.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.