Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-27

ACCONEER: OMS ÖKADE 3 KV, VISSA FÖRSENINGAR AV KUNDLANSERINGAR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Radarsensorbolaget Acconeers nettoomsättning under tredje kvartalet 2020 ökade till 2,8 miljoner kronor, jämfört med 1,7 miljoner kronor motsvarande kvartal i fjol.

Resultat efter skatt blev -12,3 miljoner kronor (-15,5), motsvarande -0:53 kronor per aktie (-0:79). Likvida medel på balansdagen uppgick till 95,6 miljoner kronor (93,8).

Fokus under det tredje kvartalet 2020 har varit att tillsammans med Alps Alpine definiera nästa generations radarsensor, A2, bestämma leverantörskedja samt projektplaner för att under fjärde kvartalet kunna signera kontrakt, skriver vd Lars Lindell i delårsrapporten.

"Vi har tidigare meddelat att vi inte ser någon påverkan från covid-19 på utvecklings- eller inköpssidan av sensorer, men att vi tror att vi kommer se förseningar av lanseringar och nystart av projekt på kundsidan på grund av covid-19. Dessa effekter såg vi i tredje kvartalet där vi såg ett antal kundprojekt skjuta på sina lanseringar samt få nystartade projekt. Detta är helt och hållet covid-19-relaterat och vi tror fortsatt på långsam marknad så länge våra kunder inte kan arbeta som normalt på sina kontor och i sina fabriker", skriver vd:n.

Intäktstillväxten under kvartalet drevs i sin helhet av Kina som går mycket starkt medan det är en ganska svag utveckling både i USA samt Europa, enligt Lars Lindell.

Bolaget sålde under kvartalet 345 utvärderingskit, vilket var bättre än målet att sälja mer än tre stycken per dag i snitt under 2020. Under tredje kvartalet var det fem kundlanseringar, samma nivå som under andra kvartalet, och hittills uppgår totala antalet kundlanseringar till 17.

"Fem lanseringar per kvartal är en takt vi tror vi kan bibehålla och även accelerera", skriver vd.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.