Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-14

ÅF PÖYRY: OMSÄTTNING PÅVERKAD AV NEDGÅNG I FORDONSINDUSTRIN -VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kvartalet präglades av effekter från covid-19, där ÅF Pöyrys omsättning framförallt påverkades negativt av utvecklingen inom fordonsindustrin där volymerna minskade med 40 procent.

"Vi har vidtagit omfattande åtgärder med fokus på effektivitet och kostnadsbesparingar för att mildra effekterna på verksamheten", skriver vd Jonas Gustavsson i rapporten för det andra kvartalet 2020.

Tack vare det tidigare aviserade effektivitetsprogrammet, samt "ytterligare aktiviteter" har bolaget minskat kostnaderna med cirka 500 miljoner kronor.

Vidare skriver vd att ambitionen att öka andelen projektuppdrag och minska andelen timleveranser, kommer att krympa fordonssegmentet i förhållande till den totala affären.

Under slutet av kvartalet har bolaget sett en viss återhämtning, men bedömer att tillväxten inom vissa segment kommer att vara begränsad under det tredje kvartalet.

"Därför har vi ett fortsatt fokus på kostnadsoptimering samt flexibilitet inom alla delar av vår verksamhet", skriver vd och tillägger att den finansiella ställningen är "god med ett starkt kassaflöde".
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.