Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-03-07

Affärsvärldens nya köptips: ”Stor potential”

wysiwyg_image

Köp aktier i biosimilarföretaget Xbrane Biopharma och den finländska lågprishandlaren Tokmanni, men avvakta med omsorgsbolaget Humana och det högvärderade strålningsbolaget Synthetic MR.

De råden ger tidningen Affärsvärlden i sitt senaste nummer.

"Riskerna är höga i Xbrane, men Affärsvärlden attraheras bland annat av marknadens stora potential, den låga värderingen relativt konkurrenterna, att bolaget har ett bra partneravtal med tyska Stada samt bolagets effektiva produktionsplattform", skriver tidningen.

Beträffande Tokmanni anser Affärsvärlden att bolaget förtjänar en fortsatt fundamental uppvärdering efter ett övertygande 2018.

"Som Finlands största breda lågprishandlare är Tokmanni positionerat att gynnas av liknande strukturella tillväxt för lågpris som den norska motsvarigheten Europris", skriver tidningen som tidigare har köprekommenderat just Europris.

Angående Humana anser Affärsvärlden att det fortsatt finns för stora frågetecken kring bolagets två största affärsområden för att tidningen ska trycka på köpknappen.

"Sammantaget ser Humana rimligt värderad ut i dagsläget och Affärsvärldens rekommendation är att avvakta", heter det.

När det gäller Synthetic MR bedömer Affärsvärlden visserligen att fina marginaler, en unik produkt och ett ökat fokus på sälj talar för att köpa aktier i bolaget.

"Men den höga värderingen i kombination med osäker tillväxttrend lockar inte, så Affärsvärlden avvaktar", står det att läsa i analysen.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.