Du är här

2017-09-07

"Aktien börjar se dyr ut"

Société Générale bedömer att Tele2 gör rätt saker men tycker att aktien, till en kurs över 90 kronor, börjar se dyr ut. Vid tolvtiden på torsdagen stod Tele2 B på kurs 91:60 kronor i Stockholm.

"Aktien börjar se dyr ut, om inte ledningen överväger M&A med Com Hem", skriver Société Générale i en analys daterad på torsdagen.

Efter att ha träffat Tele2:s finanschef Lars Nordmark konstaterar Société Générale att utsikterna för operatörens svenska verksamhet verkar vara fortsatt solida. Tillsammans med en stark utveckling i Baltikum anser investmentbanken att utdelningsförmågan är i bra form.

Som Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat höjer Société Générale riktkursen för Tele2 till 88 kronor, från tidigare 72 kronor, och upprepar rekommendationen behåll.

Société Générale ser tre scenario som skulle kunna lyfta riktkursen ytterligare; högre besparingar i Sverige, en avyttring i Nederländerna eller en fusion med Com Hem.

Investmentbanken kallar de två första för osannolika och pekar samtidigt ut en Com Hem-affär som den mest logiska vägen att gå för Tele2. En sammanslagning med Com Hem skulle lyfta värderingen med omkring 15 kronor per aktie, heter det i analysen.

"Vi tror att en affär kan bli möjlig tids nog, men för tillfället verkar ledningens motvilja hindra framsteg på den fronten", skriver Société Générale.

Spekulationer om en sammanslagning mellan Tele2 och Com Hem tog fart när Tele2:s storägare Kinnevik i april köpte cirka 18,5 procent i Com Hem.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.