Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-06-11

Aktien rasar - efter explosionen

wysiwyg_image

En explosion och efterföljande brand vid en bränslestation i Sandvika, Norge, på måndagen fick vätgasbolaget Nels aktie att tappa en fjärdedel av börsvärdet i Oslobörsens öppning på tisdagen.

Nel stängde samtliga sina vätgasstationer i en säkerhetsåtgärd efter den explosion som inträffade vid en bensinmack på måndagen, enligt E24.

Explosionen, som inträffade vid den första station som byggdes i samarbete mellan mackkedjan och Nel, inrapporterades till polis vid 17.40 på måndagen. Branden var under kontroll drygt två timmar senare och inga personskador har rapporterats, enligt ett pressmeddelande.

"Vi kommer inte öppna förrän vi har full kontroll och vet att det är säkert", sade Jens Haugland, daglig ledare vid Uno-X Norge, som sköter tre vätgasstationer.

Det är oklart vad som orsakat explosionen.

"Det är en rad olika förvaringslösningar, både ståltankar och komposittankar, innanför stationens väggar /…/ Vi är väldigt förvånade över vad som hänt här", sade koncernchef Jon Andre Løkke.

Nel har tagit in experter från Danmark för att bidra i efterforskningsarbetet av branden, tillkännagav bolaget vid en uppdatering på tisdagen. Bolaget förväntar sig ha en klarare bild över händelseförloppet inom de kommande dagarna.

"I tillägg till att omedelbart mobilisera vår personal har vi också hämtat in expertis från Danmark under natten. Vi kommer fortsätta jobba tätt ihop med alla relevanta parter för att hitta orsaken", säger koncernchef Jon Andre Løkke i ett pressmeddelande.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.