Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-18

ALELION: FÖRETRÄDESEMISSION 68,2 MLN KR, KURS 0:90 KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Alelion genomför en fullt garanterad företrädesemission av units om upp till 68,2 miljoner kronor inklusive övertilldelningsoption för att finansiera upprampning av produktion.

Det framgår av ett pressmeddelande.

För varje innehavd aktie erhåller aktieägare i Alelion tre uniträtter. Sju uniträtter ger rätt att teckna en unit bestående av en aktie och en teckningsoption av serie TO2.

Teckningskursen är 0:90 kronor per unit, motsvarande 0:90 kronor per aktie.

Den initiala emissionslikviden i företrädesemissionen uppgår till cirka 56,8 miljoner kronor. För att möjliggöra ytterligare kapitaltillskott och möjlighet till ökad ägarspridning kan styrelsen komma att besluta om en övertilldelningsoption som vid fullteckning initialt tillför bolaget ytterligare cirka 11,4 miljoner kronor. Vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna tillförs bolaget ytterligare cirka 21-44 miljoner kronor beroende på eventuellt utnyttjande av övertilldelningsoptionen och slutligt fastställd lösenkurs för de nya aktier som kan komma att tecknas genom utnyttjande av teckningsoptionerna.

Bolaget har erhållit teckningsförbindelser från största ägare, Fouriertransform, om cirka 16,5 miljoner kronor samt Sammaj AB om cirka 1,5 miljoner motsvarande cirka 31 procent av den initiala emissionslikviden i företrädesemissionen, samt garantiåtaganden från kvalificerade investerare om cirka 40,5 miljoner krnor.

För att finansiera sina rörelsekostnader på kort sikt upptar Alelion brygglån om 10 miljoner kronor från Fouriertransform.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.