Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-03-18

Analys FRISQ: Utveckling enligt plan

Detta är en betald analys på uppdrag av FRISQ Holding AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

FRISQ vill revolutionera administrationen runt vården. Givet en stor eftersatt digitalisering i vårdsektorn globalt finns det en enormt stor marknadspotential. I samband med rapporten för det fjärde kvartalet 2018 annonserades beslut om lansering i USA.

FRISQ utvecklar mobila tjänster för att förbättra det digitala informations- och kommunikationsflödet mellan privatpersoner, apotek, vård och omsorg. FRISQ har på kort tid gått från ett utvecklingsbolag till att vara klara för kommersialisering. Bolaget har utvecklat ett system som har potential att verkligen göra skillnad för effektiviteten i vården och därmed generera stora besparingar i vårdsektorn globalt. 

Stora möjligheter

I rapporten för det fjärde kvartalet 2018 sattes punkt för ett händelserikt år för FRISQ. Bolaget har kommit ytterligare ett steg på vägen för sitt showcase i Sverige och är nu etablerat inom de stora diagnosområdena. Med en standardiserad licensprodukt finns det stora möjligheter att öka försäljningen genom de olika kanalerna. Dessutom har Socialstyrelsen rapport ”Att kunna följa patientens väg genom vården” troligen varit en dörröppnare i det svenska vårdsystemet.

Lansering i USA

 

 

FRISQ har redan pilotprojekt med de stora landstingen, samt har sälj-och distributionslösningar med bland annat Dustin och Atea. Med detta som grund, men även starkt positiva signaler från potentiella kunder i USA har styrelsen även beslutat om att lansera i USA. Det är tidigare än vad vi förväntat oss men vi ser det som mycket positivt. Marknaden i USA har förändrats i grunden. Systemet är nu mer fokuserat på resultat i hela vårdkedjan, vilket ställer krav på vårdgivare att kunna leverera mätbara resultat i hela vårdkedjan. Det är i linje med vad FRISQ vill åstadkomma och vad deras produkt levererar.

I nivå med prognos

Under det fjärde kvartalet 2018 uppvisade bolaget en nettoomsättning på 2,6 miljoner kronor vilket gjorde att den för helåret blev 5,3 miljoner kronor i nivå med vår prognos på 5 miljoner. De övriga intäkterna uppgick till 1,1 miljoner för 2018 vilket ger totala intäkter på totalt 6,4 miljoner för helåret. Det visar att det börjar hända saker inom försäljningen även om det än så länge till stor del har varit intäkter från pilotprojekt och inte några större order.

Motiverat värde

Vi har modellerat med tre olika scenarion för FRISQ. I vårt basscenario får vi ett aktievärde på 28,30 (24,90) kronor per aktie och i våra alternativa bull- och bearscenarios blir respektive värde 45,90 (39,70) och 11,10 (9,90) kronor per aktie.

Författare Mats Hyttinge

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.