Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-07-25

Analyshuset: ”Negativa faktorer ställer till det för storbolaget”

wysiwyg_image

Att leveranserna av husbilar och husvagnar minskar i USA samtidigt som underleverantören Crane ser en vikande trend på samma marknad är två negativa tecken för Dometic.

Det framhåller Morgan Stanley, som har en underviktsrekommendation på Dometic-aktien, i en kommentar som släpptes på onsdagen.

Leveranserna av husbilar och vagnar kombinerat, minskade med 11 procent i USA i juni i förhållande till motsvarande period ifjol. Efter en nedgång med 2 procent i maj innebar detta den första gången på "många år" med två raka månader med minustal, påpekar investmentbanken.

Samtidigt gav industriproduktbolaget Crane en negativ kommentar rörande efterfrågan från husbils- och husvagnsindustrin i samband sin rapport på tisdagen, påpekar Morgan Stanley.

Inom Crane Engineeered Materials, som tillhandahåller kompositplastprodukter, minskade försäljningen med 18 procent under årets andra kvartal, jämfört med samma kvartal året före. Bolaget pekade bland annat på fortsatt svag försäljning inom husbils- och vagnrelaterat och på att korrigeringen av lagernivåerna i leveranskedjan ser ut att fortsätta.

Tillverkare av husbilar och vagnar som Winnebago och Thor Industries tappade dryga 9 respektive 5 procent i New York på tisdagen. Camping World, som säljer och servar denna typ av fordon, tappade omkring 6 procent medan LCI Industries som levererar delar till förfabricerade hem och husfordon backade dryga 3 procent.

Dometic, som tillverkar produkter till bland annat husvagnar och husbilar och har "Americas" som enskilt största marknad sett till omsättning, backar drygt 3 procent på onsdagsförmiddagen. Bolaget har halvårsrapporterat och redovisade en organisk omsättningstillväxt om 11 procent i Americas. Den amerikanska RV-marknaden, i huvudsak husbilar och husvagnar, står för cirka 30 procent av Dometics totala försäljning.

Morgan Stanleys riktkurs ligger fast på 78:50 kronor. Dometic som gått ner med 10 procent den senaste månaden noteras kring 84 kronor på onsdagen.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.