Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-06-02

Analytikerna tror på höjd Tele2-prognos

Flera analytiker tror att Tele2 kan komma att höja sin helårsprognos senare i år, antagligen i samband med sin halvårsrapport den 19 juli.

Det framgår av en rad analytikerkommentarer efter att Tele2 hållit en investerardag i Amsterdam på torsdagen, med fokus på investeringsmarknaderna Nederländerna och Kazakstan.

"Med tidiga tecken på en lyckad kampanj i den svenska portpaid-marknaden, tror vi att Tele2 kan höja sin guidning", skriver SEB i ett morgonbrev.

Carnegie skriver om en optimistisk kapitalmarknadsdag, där ledningen uppgett att de starka trenderna som sågs i det första kvartalet fortsatte in i andra kvartalet.

"Vi ser det som sannolikt att Tele2 kommer att höja sin helårsguidning senare i år", skriver Carnegie i ett marknadsbrev.

Tele2 presenterade ett starkt första kvartal, men ingen ändring av prognoserna gjordes då.

Budskapet från Tele2-chefen Allison Kirkby på torsdagen var att helårsprognoserna fortfarande står fast, men hon gav en liten "teaser".

"Vi upprepar den i dag, men som vi sade i samband med rapporten för det första kvartalet kommer vi att se över ("reviewing) guidningen i samband med rapporten för det andra kvartalet", sade hon.

Hon ville dock inte utveckla mer än så och svarade inte på analytikernas frågor om det innebär att prognoserna kommer att höjas.

Även konsensusestimaten från SME Direkt, som sammanställdes efter rapporten för det första kvartalet, speglar förväntningar om att helårsprognoserna revideras uppåt.

Analytikernas snittprognoser ligger på ett ebitda-resultat på 6,4 miljarder kronor, vilket kan ställas mot Tele2:s guidning om 5,9-6,2 miljarder kronor 2017.

Snittestimatet för omsättningen ligger på 32,0 miljarder kronor, i den högre delen av Tele2:s prognosintervall om 31-32 miljarder kronor.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.