Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-05-03

Anna Kinberg Batra till SJR:s styrelse

wysiwyg_image

Foto: Peter Knutsson

STÄMMORAPPORTVid SJR Scandinavias årsstämma på torsdagen avgick Björn Kårfalk efter 19 år som styrelseledamot i bolaget. Valberedningen hade inte hittat någon lämplig kandidat att efterträda honom utan föreslog att övriga ledamöter skulle väljas om.

SJR:s vd och huvudägare Per Ogunro drog då ett ess ur rockärmen när han överraskade stämman med att föreslå Anna Kinberg Batra som ny ledamot. Hon är känd som fd Moderat-ledare, men har även skrivit en uppsats om rekryteringsföretag när hon studerade vid Handelshögskolan.

Den sittande valberedningen hade inte i förväg fått reda på Per Ogunros intentioner så man förhöll sig avvaktande, men stämmans majoritet följde huvudägarens förslag. Anna Kinberg Batras intåg innebär inte bara en jämnare könsfördelning i styrelsen utan även en ordentlig sänkning av styrelsens genomsnittsålder.

Förra året förvärvade SJR företaget Women Executive Search vilket enligt vd är ett bolag som mycket väl passar ihop med SJR. Inga fler förvärv är planerade, men man tittar på att etablera sig på nya geografiska marknader "i länder som liknar Sverige".

Rapporten för Q1 2019 visade att efterfrågan på bolagets tjänster är fortsatt bra, den stiger inte, men är på en stabil nivå. Två av regionerna går dåligt, vd berättade dock inte vilka det var.

Stämman beslöt att införa ett teckningsoptionsprogram med 2 procent utspädning av befintliga aktier

Bolagsbevakare: Leo Gillholm

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.