Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-11-07

beQuoted nyheter: Kopy Goldfields ser goda möjligheter till utökning av Krasny

[beQuoted]
NYHETSBREV 7 november 2017

Kopy Goldfields ser goda möjligheter till utökning av Krasny

Utvecklingen av Kopy Goldfields projekt Krasny fortsätter. Inom kort väntas detaljerade lönsamhetsstudier för fyndigheten. beQuoted har talat med CFO Tim Carlsson om förberedelserna inför det formella beslutet om utveckling mot gruva i Krasny.

Ny syn på mineraliseringens utsträckning

Efter att ha slutfört sommarens geofysiska undersökningar på Krasny-fyndigheten genomförde Kopy Goldfields nya borrningar i projektområdets västligaste delar. Resultaten bekräftar den förväntan man haft på mineraliseringens utsträckning men som tidigare inte kunnat verifierats.

Efter borrningar som genomfördes i den här sektionen under 2012 kunde bolaget inte påvisa några signifikanta guldförekomster. Men efter att ha erhållit data från årets borrningar meddelas guldförekomster om 2,12 gram guld per ton malm från samma sektion.

Bolaget menar att de nya resultaten bekräftar en väsentlig förlängning av guldmineraliseringen i västlig riktning, ett potentiellt viktigt tillskott till Krasny-projektets första steg där en dagbrottsgruva planeras för den cirka 200 meter djupa mineraliseringen.

- Det är i dagsläget den undre strukturen i Krasny som ger den stora utväxlingen på projektet så en utökning av den övre strukturen, som i dagsläget utgör cirka en tredjedel av våra totala mineraltillgångar, ser vi som väldigt positivt. Om vi kan inkludera denna nyfunna del av den västra flanken i nästa års JORC-rapport ökar potentialen i Krasny-projektets första steg avsevärt, säger Tim Carlsson till beQuoted.

Bolaget kommer att fortsätta borra västerut med målsättning att kunna bedöma omfattningen av förlängningen innan årets slut.

Möjligheter till ökning av reserver

I september presenterades en ny mineraltillgångsuppskattning på Krasny enligt JORC. Totalt handlar det om tillgångar på 1,4 miljoner ounce guld fördelade på 0,27 miljoner ounce indikerade resurser och drygt 1,1 miljoner ounce antagna resurser.

För första gången kunde bolaget också rapportera malmresever för fyndigheten, uppgåendes till 0,24 miljoner ounce guld. Siffrorna avser både den övre och undre strukturen och inkluderar även en satellitmineralisering som upptäcktes under förra året och är belägen cirka 3 km från Krasny.

Pågående prospekteringsprogram på Krasny ska slutföras under december. Resultaten, tillsammans med ovan nämnda data från den västra flanken av Krasny, pekar enligt bolaget mot goda möjligheter till ökning av både mineralreserver och -resurser.

Målsättningen är att en uppdaterad JORC-rapport ska kunna presenteras under våren 2018.

"Informellt arbetar alla redan mot samma mål"

Parallellt med prospekteringsprogrammet pågår arbeten med en för-lönsamhetsstudie på Krasny-projektets övre struktur och en så kallad ”scoping study” för projektets undre struktur. Fjolårets ”scoping study” på Krasnys övre struktur pekade på lönsamhetspotential.

Båda studierna utförs av TOMS Engineering och beräknas kunna presenteras inom kort. Enligt Tim Carlsson väntas inga överraskningar i rapporterna.

- De kommer ligga till grund för ett formellt beslut att gå vidare in i detaljerade lönsamhetsstudier och förberedelser för gruvstart. Det är bara ett formellt beslut. Informellt arbetar alla redan mot samma mål, både hos oss och vår partner i projektet GV Gold, betonar han och hänvisar till en intervju med GV Golds vd German Pikhoya som publicerades i oktober.

Klargörande för den undre strukturen

En av de stora frågorna att ta ställning till är hur Krasnys undre struktur ska utvecklas till gruva, något som också kommande ”scoping study” sätter fokus på. Tim Carlsson fortsätter:

- Utmaningen ligger i att vi mellan den övre och undre strukturen har en gråbergspassage som vi antingen måste rensa bort eller öppna ned till en underjordsgruva. Vi har guldhalter för en underjordsgruva i den undre strukturen så det handlar egentligen bara om vilket alternativ, dagbrott eller underjordsgruva, som är mest lönsamt i längden.

Fokus på tillgångsuppdatering och lönsamhetsstudier

Återstoden av 2017 ägnas åt att slutföra pågående prospekteringsprogram på Krasny för att sedan kunna uppdatera mineraltillgångarna och publicera en ny rapport enligt JORC.

Bolaget har via lån säkrat finansieringen för pågående prospekteringsprogram på Krasny och en stor kapitalanskaffning för att finansiera Kopy Goldfields del av ett gruvbygge ser inte Tim Carlsson komma det närmsta året. Befintligt rörelsekapital tar bolaget en bit in i 2018, säger han.

- Dagens scenario är att 2018 kommer vikas åt den nya JORC-rapporten och att arbeta fram en detaljerad lönsamhetsstudie på Krasny som utmynnar i en rapport som vi tillsammans med GV Gold kan använda för att söka bankfinansiering inför anläggning och gruvkonstruktion efterföljande år. Parallellt kommer vi att fortsätta prospektera den undre strukturen för att kunna ta även den mot detaljerade lönsamhetsstudier och produktion. Just nu diskuterar vi med GV Gold om hur nästa års budget för Krasny ska se ut.

Om Kopy Goldfields

[Bild]

Bransch: Basresurser

Marknadsplats: First North [Kopy Goldfields bedriver guldprospektering i sibiriska Lena Goldifields.]

Kopy Goldfields bedriver guldprospektering i sibiriska Lena Goldifields.

Senast betalt

1,42 kr

-1%

sedan 2016-11-07

Marknadsvärde

113 Mkr

Relaterade artiklar

Kopy Goldfields ser goda möjligheter till utökning av Krasny http://www.bequoted.com/redaktionellt/kopy-goldfields-ser-goda-moejlighe...

Stort intresse för Kopy Goldfields sibiriska guld http://www.bequoted.com/emissioner/stort-intresse-foer-kopy-goldfields-s...

"Avgörande för Kopy Goldfields att ta Krasny till produktionsstart" http://www.bequoted.com/emissioner/avgoerande-foer-kopy-goldfields-att-t...

Källa: Kopy Goldfields ser goda möjligheter till utökning av Krasny http://www.bequoted.com/redaktionellt/kopy-goldfields-ser-goda-moejlighe...
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com http://www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-Webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här http://www.beQuoted.com/min-prenumeration/

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm
Tel 08-692 21 90
info@beQuoted.com mailto:info@beQuoted.com
www.beQuoted.com http://www.beQuoted.com

Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.