Du är här

2017-08-14

Bitcoin fortsätter att rusa

Värdet på Bitcoin har stigit till över 4.000 dollar för första gången på förväntningar om att snabbare transaktionshastigheter ska öka spridningen av den digitala valutan.

Det rapporterar flera internationella medier, däribland Bloomberg News.

Bitcoin har stigit till som högst 4.125 dollar under måndagen, en uppgång på 15 procent sedan fredagen, efter en åtgärd i förra veckan för att öka hastigheten. Lösningen, som kallas SegWit2x, har varit så omtvistad att en ny version av Bitcoin, kallad Bitcoin Cash, lanserades tidigare i augusti som ett alternativ.

Det har funnits fortsatta tveksamheter om möjligheten att öka hastigheten i transaktionerna, vilket varit en begränsning för Bitcoins möjliga uppgång.

"Tills nu har många inte riktigt trott på att Bitcoin skulle kunna gå än högre om inte skalningsfrågan får en lösning. När detta protokoll verkligen implementeras så kan teoretiskt mängden transaktioner som hanteras samtidigt i rimlig takt vara klart högre, så många är mycket optimistiska om Bitcoin just nu", sade Arthur Hayes på Hongkongbaserade BitMEX till Bloomberg News.

Under 2017 som helhet har värdet på Bitcoin stigit 300 procent.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.