Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-07

BÖRSEN: POSITIV ÖPPNING VÄNTAS, FLERA FASTIGHETSBOLAG REDOVISAT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att inleda onsdagens handel uppåt, i linje med de ledande Europabörserna. Clas Ohlson har lämnat försäljningssiffror för juni och flera fastighetsbolag har redovisat siffror för det andra kvartalet i år.

Vid klockan 08.30 indikerade förhandeln hos IG-Markets en öppning för svenska storbolagsindexet OMXS30 uppåt med 0,4 procent.

Clas Ohlsons totala försäljning var oförändrad under juni. Analytikerna hade i snitt väntat sig -6,8 procent. Den organiska försäljningen var också oförändrad. Här låg konsensus på -7,8 procent. Clas Ohlsons onlineförsäljning ökade med 20 procent under månaden, mot väntade +23,3 procent.

Först ut bland de redovisande fastighetsbolagen på onsdagen var Kungsleden. Förvaltningsresultatet uppgick till 332 miljoner i det andra kvartalet. Analytiker hade i snitt väntat sig 327 miljoner kronor. Driftöverskottet blev 453 miljoner kronor mot väntade 450 miljoner kronor.

Atrium Ljungberg redovisade ett förvaltningsresultat på 372 miljoner kronor i det andra kvartalet. Väntat var 295 miljoner, enligt en analytikerkonsensus. Hyresintäkterna uppgick till 565 miljoner kronor. Det kan jämföras med förväntade 578 miljoner.

Magnolia Bostad redovisade ett resultat efter skatt på -55 miljoner kronor för det andra kvartalet (324). Rörelseresultatet blev -2 miljoner kronor (348) och nettoomsättningen uppgick till 52 miljoner kronor (1.058).

Vidare har Holmström Fastigheter och Areim lagt ett rekommenderat bud på Magnolia Bostad uppgående till 76 kronor kontant per aktie. Budet motsvarar en premie om cirka 32,4 procent jämfört med stängningskursen om 57:40 kronor.

Ljudboksföretaget Storytel hade under det andra kvartalet i år preliminärt streamingintäkter, som är en del av nettoomsättningen, på 546 miljoner kronor (459), vilket var i linje med bolagets prognos.

Fingerprint meddelade på morgonen att styrelsen överväger "strategiska alternativ" för bolaget, som inkluderar förvärv, avknoppningar, försäljning och ny notering.

På rekommendationsfronten har JP Morgon inlett bevakning med neutral och en riktkurs på 500 kronor av fastighetsbolaget Catena, som på måndagen kommit med delårsrapport. Aktien stängde på 484 kronor på tisdagen.

SEB har inlett bevakning av specialistläkemedelsbolaget Calliditas med rekommendationen köp och riktkursen 170 kronor. Aktien stängde på 135:40 kronor föregående handelsdag.

På onsdagen noteras två bolag på Nasdaq First North, däribland 3D-printingsbolaget Freemelt som har runt 5.000 aktieägare. Vid en nyemission i våras var värderingen 10 kronor per aktie, motsvarande 366 miljoner kronor inklusive emissionspengarna.

Det andra bolaget som noteras är Giab som tillhandahåller cirkulära lösningar för att hantera returer och reklamationer åt e-handlare, producenter och distributörer samt en skaderegleringsprocess till försäkringsbranschen. Aktiepriset i erbjudandet inför noteringen var 18:60 kronor.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.