Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-27

BÖRSEN: TERMINERNA STRAX ÖVER NOLLAN, FLERA AFFÄRER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Terminerna rörde sig strax ovanför nollstrecket inför måndagens handelsstart på Stockholmsbörsen.

I morgonens nyhetsflöde noterades det att BHG har lagt ett bud på Sleepo. Samtidigt har Poolias huvudägare Björn Örås sålt sina aktier till Danir Resources.

Klockan 8.30 var terminen för tyska DAX upp 0,2 procent. I Paris tappade CAC 40 0,1 procent. För Stockholmsbörsens OMXS30-index pekade förhandeln på en öppning 0,2 procent upp.

"Ökad spridning av coronaviruset har dominerat nyheterna under helgen med tilltagande smitta i många länder, inte minst i Europa med förnyade nedstängningar som följd. Storbritannien har infört karantäntvång på två veckor för alla som återvänder från Spanien vilket kommer sätta förnyad press på den redan hårt drabbade spanska turistindustrin", skriver SEB i ett morgonbrev.

Nyhetsflödet har varit ganska tunt vad gäller större bolag men Astra Zeneca ska samarbeta med Daiichi Sankyo avseende DS-1062, som är en potentiell ny medicin för behandling av flera olika cancertumörtyper. Enligt avtalet kommer Astra Zeneca att betala Daiichi Sankyo initialt, så kallad "upfront"-betalning, 1 miljard dollar i olika delar.

Bland andra bolagsnyheter märks att BHG lagt ett bud på Sleepo, som är en e-handelsbutik inom möbler och heminredning. Budet ligger på 4:50 kronor per aktie, motsvarande en premie om 24 procent. Ägare motsvarande cirka 82 procent av aktierna och rösterna i Sleepo har åtagit sig att acceptera budet. Sleepos styrelse rekommenderar att ägarna att acceptera budet.

Danir Resources har köpt Poolias huvudägare Björn Örås aktier i bemannings- och rekryteringsbolaget för 5:87 kronor styck, totalt 130 miljoner kronor. Danir Resources, som kontrolleras av Dan Olofsson, Lars Kry och Martin Hanson, kommer lägga ett budpliktbud på samma nivå, det vill säga 5:87 kronor per aktie.

Recipharm redovisade ett definitivt andra kvartal med siffror som låg i linje med det preliminära besked som bolaget gav den 13 juli. Nettoomsättningen uppgick till 3.081 miljoner kronor (1.867), en ökning med 65 procent, och ebita-resultatet ökade 83 procent till 423 miljoner kronor.

Mönsterkortstillverkaren NCAB:s storägare R12 Kapital har sålt 0,5 miljoner aktier i bolaget för ett sammanlagt värde om drygt 100 miljoner kronor. Investeringsbolaget R12, som drivs av delägarna Per Hesselmark och Hans Ramel, har Robert af Jochnick som största ägare.

Bland rekommendationer:

*SEB Equities höjer riktkursen för Hexagon till 655 kronor från 615 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

*Deutsche Bank höjer riktkursen för Hexagon till 540 kronor från 490 kronor. Rekommendationen behåll upprepas.

*SEB Equities sänker sin rekommendation för Tieto Evry till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 28 euro.

*SEB Equities sänker sin rekommendation för Kinnevik till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 295 från 290 kronor.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.