Du är här

2018-03-14

Bygghemma klart för Stockholmsbörsen

wysiwyg_image

E-handelsföretaget Bygghemma bekräftar att bolaget avser notera sig på Nasdaq Stockholm. Samtidigt avser Bygghemma genomföra en ägarspridning och nyemission.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Första handelsdag förväntas bli den 27 mars 2018.

Det slutgiltiga priset per aktie i erbjudandet förväntas fastställas inom intervallet 45-50 kronor, motsvarande ett totalt marknadsvärde efter genomförandet av erbjudandet om 4,85-5,35 miljarder kronor.

"Bygghemma Group har byggt upp en stark position som den största onlinebaserade återförsäljaren av hemförbättringsprodukter i Norden. De senaste åren har vi vuxit betydligt och med bibehållen lönsamhet. Detta har varit möjligt tack vare att vi var först på marknaden, skalbara affärsmodell och vinnande företagskultur", säger Bygghemmas vd Mikael Olander.

För 2017 redovisade Bygghemma Group en nettoomsättning på 4,0 miljarder kronor och ett justerat ebita-resultat om 197 miljoner kronor. Nettoomsättningen proforma för 2017, inklusive förvärv genomförda under 2017, var 4,4 miljarder kronor.

Erbjudandet av nya aktier förväntas tillföra Bygghemma Group en bruttolikvid om 350 miljoner kronor och en nettolikvid om 321 miljoner kronor.

Erbjudandet omfattar cirka 29,3-30,0 miljoner stamaktier, varav cirka 7,0-7,8 miljoner nya aktier kommer att emitteras. Återstående cirka 22,2-22,3 miljoner aktier är befintliga aktier som erbjuds av FSN Capital Shareholders.

Huvudägarna har förbehållit sig rätten att utöka erbjudandet med motsvarande högst fem procent av det totala antalet aktier i bolaget.

Två cornerstone-investerare har åtagit sig att förvärva aktier för upp till 250 miljoner kronor. De är Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) och investeringsbolaget Creades.

Erbjudandet riktas till institutionella investerare i Sverige och internationellt samt till allmänheten i Sverige.

Anmälningsperioden för erbjudandet till allmänheten i Sverige väntas pågå mellan 15 och 23 mars. Anmälningsperioden för institutionella investerare väntas pågå mellan 15 och 26 mars.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.