Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-07-04

Catena Media gör brittiskt förvärv

Catena Media förvärvar sport affiliate Bettingpro.com och dess relaterade tillgångar.

Den förvärvade verksamheten publicerar sportnyheter, tips och bettingtips inom flera olika vertikaler, med fokus på att förvärva så kallade leads för reglerade brittiska och australiensiska iGaming-partners.

Köpeskillingen uppgår till 13,9 miljoner brittiska pund, varav 11,9 miljoner pund kommer att betalas efter transaktionens slut och 2,0 miljoner pund sex månader efter slutförandet, villkorat en framgångsrik överlåtelse av tillgångarna. Överföringen av tillgångarna och betalningen är planerad att ske senast i slutet av juli 2017.

De förvärvade tillgångarna genererar för närvarande kvartalsvis försäljning på cirka 1,2 miljoner euro, med en rörelsemarginal på cirka 55 procent, även om tredje kvartalet förväntas bli något lägre på grund av säsongsmässiga effekter. Omkring 80 procent av intäkterna kommer från intäktsdelning, cirka 90 procent kommer från sportsbetting och cirka 10 procent från kasino. En stor majoritet av intäkterna kommer från licensierade operatörer på reglerade marknader, vilket är ett fokusområde för Catena Media.

Den förvärvade verksamheten har ett team med cirka 25-30 frilansjournalister. Efter förvärvet kommer Catena Media att integrera dessa i verksamheten.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.