Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-10-17

Cell Impact: Cell Impact och AP&T tecknar avsiktsförklaring med kinesiskt bränslecellsbolag

CELL IMPACT OCH AP&T TECKNAR AVSIKTSFÖRKLARING MED KINESISKT BRÄNSLECELLSBOLAG

Cell Impact har med sin samarbetspartner AP&T tecknat en avsiktsförklaring med ett kinesiskt bränslecellsbolag med målsättning att ingå ett strategisk samarbetsavtal före 31 december 2016. Samarbetsavtalet kommer i ett första steg att omfatta utveckling av produktionsprocessen för flödesplattor i metall som är en de viktigaste komponenterna i en bränslecell. I ett nästa steg är avsikten att Cell Impact och AP&T skall leverera och installera produktionsutrustning för kostnadseffektiv tillverkning i höga volymer.

Det kinesiska bränslecellsbolaget har mer än 15 års erfarenhet inom forskning och utveckling av drivlinans komponenter till eldrivna personbilar, lastbilar och bussar. Bolaget innehar ett flertal patent inom området och arbetar nu målmedvetet med industrialiseringen av bränslecellsdrivna fordon. Som ett led i detta arbete har bolaget nyligen tecknat ett samarbetsavtal med en inhemsk fordonstillverkare.

Vi och AP&T ser avsiktsförklaringen i ljuset av den mycket snabba utvecklingen i Kina inom området för det statligt styrda och generösa bidragssystemet "New Energy Vehicles", där bidragen är särskilt förmånliga för bränslecellsdrivna fordon. De kinesiska myndigheterna har i syfte att minska utsläppen av koldioxid i de största storstadsregionerna definierat ambitiösa mål att ersätta fordon med förbränningsmotor med miljövänliga alternativ. I denna omställning kan det särskilt noteras att fordon drivna på vätgas och bränsleceller kommer att spela en huvudroll. Det har i sin tur resulterat i en kraftig expansion av bränslecellstillverkare på den kinesiska marknaden, där det noteras ett kraftigt ökat intresse för produktion av flödesplattor i metall.

Cell Impact samarbetar som tidigare informerat med AP&T avseende produktionsprocessen och i synnerhet produktionslinor för flödesplattor till bränsleceller. Vi har gemensamma effektiva lösningar på hur vi skall klara av att uppfylla våra potentiella kunders mycket utmanande krav, och vi ser positivt på våra kommande möjligheter att ingå avtal att leverera såväl produktionslösningar som produktionslinor.

Det har tagit tid för bränslecellsmarknaden att komma upp i tillräckligt höga volymer som kan försvara investeringar i produktionslinor. Både AP&T och Cell Impact noterar att vårt samarbete har burit frukt och vi är väl positionerade när marknaden nu ser ut att ta rejäl fart.

Karlskoga 17 oktober 2016

För ytterligare information, kontakta:
Mats Wallin, VD Cell Impact AB (publ),
+ 46 70 568 88 40
mats.wallin@cellimpact.com mailto:mats.wallin@cellimpact.com

eller

Jan Rynning, Ordförande i Cell Impact AB (publ),
+ 46 70 351 00 05
jan.rynning@gronberg.se mailto:jan.rynning@gronberg.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Cell Impact Pressrelease 2016-10 17.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=18831

Denna information är sådan information som Cell Impact AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 17 oktober 2016 kl. 08:45

Cell Impacts B shares are listed on the Nasdaq First North since February 20, 2013 (ticker code: CI B). Cell Impacts Certified Adviser on Nasdaq First North is Erik Penser Bankaktiebolag www.penser.se http://www.penser.se

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.