Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-17

ChromoGenics AB (publ): ChromoGenics inleder samarbete med Samsung

ChromoGenics har utvecklat små modulära styrkort med flexibel radiomodul vilka kan dockas på det nya styrsystemet. Detta innebär att de dynamiska glasen i en fastighet ges möjligheter att kommunicera med varandra och att de kan fjärrstyras trådlöst.

Med anledning av detta så har ett samarbete med Samsung inletts för att certifiera det autonoma styrsystemet för anslutning till Samsungs SmartThings. Detta ger möjligheten för ChromoGenics kunder att hantera sin solskyddsanläggning via SmartPhone och Surfplattor på en välbeprövad IoT-plattform med Samsungs komponenter och moduler.

Certifieringen förväntas vara genomförd under Q3 2020, men redan nu sätts provanläggningar upp för att kunna identifiera slutanvändarens behov av tjänster.

Beskrivning av produkten finns i filmen nedan:

https://youtu.be/7WE7E9owCYM

"Detta är en banbrytande lösning och skapar helt nya marknader för oss. Vi är inte längre beroende av komplicerad kabeldragning och avancerade styrskåp. Nu kommer vi kunna erbjuda en trådlös plug-n-play lösning för lite mindre installationer lämpade för fönsterföretag, glasmästare mfl" säger VD Jerker Lundgren.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.