Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-06-02

Clavister får order av Nokia

Clavister har fått en order för virtuell säkerhet som en del av ett omfattande Nokia-kontrakt gällande utbyggnad och förvaltning av mobilnät för en operatör i Latinamerika.

"Den nya ordern avser fler funktioner och högre kapacitet än tidigare aviserade ordrar, vilket medför ett högre initialt ordervärde", skriver bolaget utan att specificera summa.

Ordern avser mjukvarulicenser och supporttjänster för operatörens initiala behov. Därutöver förväntas kapacitetsuppgraderingar i takt med utbyggnad.

Det var i juni 2015 som Clavister aviserade ett kontrakt med en stor telekomaktör för virtuella säkerhetslösningar till mobiloperatörer. I januari 2016 offentliggjordes att det var Nokia som kontraktet tecknades med. Första ordern i detta samarbete meddelades den 38 mars och betecknades av bolaget som liten sett till ordervärde men av strategisk betydelse.

I rapporten för det första kvartalet 2017, som släpptes den 31 maj, kommenterade vd att samarbetet med Nokia har börjat bära frukt även om det tog längre tid än väntat.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.