Du är här

2017-05-15

Cyxone: Cyxone ingår i ett samarbete med Bachem AG i Schweitz

CYXONE INGÅR I ETT SAMARBETE MED BACHEM AG I SCHWEITZ

Cyxone AB och den schweitziska läkemedelstillverkaren Bachem AG har sedan 2016 samarbetat med att utveckla syntesen av Cyxones utvecklingssubstans T20K och att producera substans för de studier som startades förra året.

Cyxone har idag ingått avtal med Bachem AG för att vidareutveckla T20K, ta fram nödvändig referenssubstans, producera tillräckligt med testsubstans för bolagets cell- och djurförsök samt även GMP certifierad T20K för kliniska studier. Samarbetsavtalet räcker över ca ett år och har en total budget på 2.5 miljoner svenska kronor.

Genom samarbetsavtalet med Bachem, ett av världens ledande läkemedelstillverkare, känner vi oss trygga med att erhålla högkvalitativ T20K för Cyxones fortsatta utvecklingsarbete.

2017-05-15

För ytterligare information vänligen kontakta
Kjell G. Stenberg, CEO
Tel: 0723-816168
E-post: kjell.g.stenberg@cyxone.com mailto:kjell.g.stenberg@cyxone.com
Adelgatan 21
211 22 Malmö
www.cyxone.com http://www.cyxone.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Cyxone Pressrelease 2017-05-15.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=20278

Om Cyxone
Cyxone AB (publ) är ett biomedicinskt bolag som utvecklar läkemedel baserat på en typ av naturliga växtproteiner, s.k. cyklotider. Cyklotidteknologin har förutsättningar att kunna ge nya läkemedel med fördelaktiga farmakologiska effekter på sjukdomar som idag saknar effektiva och säkra behandlingar. Bolaget fokuserar på utvecklingen av en substans, T20K, som hämmar nyckelprocesser i kroppens celler som är typiska för olika immunsjukdomar som t ex multipel skleros och ledgångsreumatism. Cyxones Certified Adviser på Nasdaq First North är Erik Penser Bank.

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.