Du är här

2017-12-13

Dagens nya aktierekar

wysiwyg_image

Här är ett urval av onsdagens uppdaterade analytikerrekommendationer.

Morgan Stanley sänker sin rekommendation för Atlas Copco till jämvikt från övervikt. Riktkursen höjs till 367 från 362 kronor.

Det skriver Reuters.

Atlas Copco-aktien stängde på 356:50 kronor på tisdagen. Kuren har gått upp med 28,5 procent sedan årsskiftet.

Berenberg Bank höjer sin rekommendation för Tele2 till köp från tidigare behåll.

Det skriver Bloomberg First Word.

Pareto Securities höjer riktkursen för bilsäkerhetsföretaget Autoliv till 1.205 kronor från tidigare 1.140 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

"Vi ser positivt på gårdagens beslut att knoppa av Electronics", skriver Pareto med hänvisning till att Autoliv har avslutat en strategisk översyn och därefter beslutat att dela bolaget i två börsnoterade delar.

Det framgår av en dagsfärsk analys.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Humana till behåll från köp. Riktkursen sänks till 55 från 70 kronor.

Det framgår av ett marknadsbrev.

Danske Bank upptar bevakning av Micro Systemation med rekommendation köp och riktkurs 92 kronor.

Det framgår av Bloomberg First Word.

Rapporten för det fjärde kvartalet kommer att vara stark och efter storägarnas placing tidigare i höst är det läge att gå in i aktien.

Det menar Handelsbanken som i en analys med titeln "No clouds on the horizon" höjer riktkursen för aktien i live casino-leverantören Evolution Gaming till 700 kronor, upp från tidigare 675 kronor - som i sin tur var ungefär 100 kronor över rådande aktiekurs.

"Vi förväntar oss en stark rapport för det fjärde kvartalet och vi tror att ledningen kommer att vara optimistisk vad gäller utsikterna för 2018, något som kanske kommer att utlösa ytterligare uppjusteringar av estimaten", skriver Handelsbanken i analysen.

Banken menar vidare att Evolution bara är marginellt dyrare än sektorkollegan Netent, trots att tillväxten under 2017 bedöms bli fyra gånger så hög. Dessutom har Evolution Gaming en position på marknaden som är lättare att försvara, enligt Handelsbankens argumentation.

"Aktien har inte återhämtat sig efter grundarnas placing under kvartalet", konstaterar banken också.

Den 20 november sålde Evolution Gaming-grundarna Jens von Bahr och Fredrik Österberg sammanlagt 1,8 miljoner aktier, motsvarande cirka 5 procent av bolaget, till kursen 557 kronor per aktie. Stängningskursen dessförinnan samma dag låg på 605:50 kronor samma dag. Aktien, som gått upp de senaste dagarna, handlas kring 574 kronor på onsdagen.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.