Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-08-06

Därför höjs småspararfavoriten till köp: ”Tre faktorer”

wysiwyg_image

Investmentbanken Goldman Sachs har blivit mer optimistisk vad gäller Swedish Match utveckling och det beror i huvudsak på tre bakomliggande faktorer.

Det framgår av en analys med titeln "Zing from Zyn" i vilken rekommendationen höjs från neutral till köp, en höjning Nyhetsbyrån Direkt redan rapporterat om på måndagsmorgonen.

LÄS OCKSÅ: Proffsen: "Köpvärda storbolag"

För det första har Goldman blivit mer optimistisk efter en djupanalys angående tillväxtmöjligheterna för Swedish Match tobaksfria nikotinsnus Zyn på den amerikanska marknaden.

För det andra pekar investmentbanken på "hållbarheten i den förbättrade, underliggande tillväxten" inom segmentet Snus Skandinavien.

För det tredje pekar Goldman Sachs på bolagets förbättrade förmåga att höja priserna ("pricing power") på den amerikanska cigarrmarknaden.

MISSA INTE: Gardell till attack mot ABB:s vd: "Ren idioti"

Sammantaget anser investmentbanken att Swedish Match befinner i mitten i en ny och "högre" tillväxtcykel och har därför höjt prognoserna för nettovinsten 2018-2022 med mellan 9 och 23 procent.

Trots att Swedish Match-aktien har stigit brant sedan årsskiftet handlas den fortfarande med en rabatt på 33 procent i förhållande till den europeiska sektorn för bas- och stapelvaror ("staples"), enligt Goldman som här har tittat på prognoser för 2019.

SE ÄVEN: "Ekonomin är usel – investerare flyr landet"

Goldman Sachs har haft en neutral-rekommendation på Swedish Match sedan november 2013. Banken har gjort flera mindre riktkurshöjningar sedan dess, men gör i och med rekommendationshöjningen en rejäl justering - från 320 till 600 kronor.

Swedish Match hade vid 10-tiden på måndagen stigit 1,3 procent till strax under 507 kronor. Aktien har gått upp 64 procent i Stockholm sedan årsskiftet.

YTTERLIGARE LÄSNING: Korta Portföljen: Tvärnit väntar i augusti

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.