Du är här

2017-08-15

Därför tappar Clas Ohlsons försäljning

Clas Ohlsons försäljning i juli sjönk, i motsats till förväntningarna som låg på en ökning.

"Det har varit en förhållandevis trög juli som man kan se i våra siffror. Det är inget enskilt som har hänt", säger Clas Ohlsons IR-chef Sara Kraft Westrell till Nyhetsbyrån Direkt. "Jag tror det är mer generellt trafiken som har varit lägre den här månaden jämfört med förra månaden".

Clas Ohlsons totala försäljning sjönk med 3 procent under juli, och i lokala valutor minskade försäljningen med 3 procent.

Enligt SME Direkts prognossammanställning väntades att den totala försäljningen skulle stigit med 3,7 procent och att försäljningen i lokala valutor skulle ökat med 3,1 procent.

På frågan om det har varit en allmän tröghet i marknaden eller om det är specifikt för Clas Ohlson säger Sara Kraft Westrell att "känslan är att det har varit lite trögt generellt". Hon uppger sig dock inte ha sett de senaste branschsiffrorna och kan därför inte ge någon mer detaljerad bild.

Clas Ohlson brukar inte ge några mer ingående kommentarer om sin månadsförsäljning utan vill ta det i samband med kvartalsrapporten för det första kvartalet som släpps den 6 september.

"Då kommenterar vi försäljningsutvecklingen totalt sett i kvartalet", säger Sara Kraft Westrell.

Nyhetsbyrån Direkt ställer frågan om den tröga försäljningsutvecklingen i juli även har påverkat augusti.

"Det kan jag inte uttala mig om i det här läget. Det får vi vänta och se när vi släpper de siffrorna. De kommer den 6 september i samband med kvartalsrapporten", säger Sara Kraft Westrell.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.