Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-09-29

Deflamo AB: Projekt med Apyrum tar ett steg framåt

Pressmeddelande Deflamo AB
Karlshamn den 29 september 2017
Deflamo har fått en ny provorder som innebär att ett av våra kundprojekt nu har gått vidare till fullskaligt tillverkningsprov. Produkten som ska tillverkas är en matta bestående av syntetisk textilfiber tillsammans med en mjukgjord och flamskyddad PVC-plast. Mattan ska användas i offentliga lokaler där det ställs höga krav på brandskydd och slitstyrka.
Deflamo har varit en av deltagande leverantörer av additiv till ett utvecklingsprojekt som kunden ansvarat för. Projektets målsättning är att bibehålla det höga brandkravet trots att några av de nya delkomponenterna brinner mer än tidigare. Samtidigt har man även utvärderat alternativa mjukgörare för att optimera produktens egenskaper och ekonomi. Resultatet så här långt är att kundens projekt landat i två alternativa formuleringar, bägge innehållandes Deflamos flamskyddsmedel Apyrum och dessutom med miljövänliga ftalatfria mjukgörare.
För att genomföra nödvändiga tillverkningstester har kunden gjort en mindre beställning av Apyrum. Värdet för denna provorder är obetydligt men markerar nästa steg i projektet. Syftet med kommande tester är att utvärdera process- och produktegenskaper vid fullskalig tillverkning. Givet lyckade tester följer brandprovning och därefter certifiering.
Om testerna faller väl ut är det ändå bolagets bedömning att det tar 6 - 12 månader innan kunden kan väntas lägga kommersiella order av ekonomisk betydelse. Det är fortfarande svårt att därvid bedöma den fulla ekonomiska potentialen och den fortsatta utvecklingen av utvecklingsprojektet är beroende av faktorer som står utanför Deflamos kontroll.
"-Vi ser provordern som ett betydelsefullt steg framåt och visar att vår kund har beslutat att investera tid och pengar på ett fullskaligt försök med en formulering med Apyrum. Det visar även att Apyrum fungerar som flamskyddsmedel i mjukgjord PVC med mycket höga brandkrav och samtidigt är kompatibel med den nya typen av miljövänliga och ftalatfria mjukgörare. Det är extra spännande med tanke på att det finns många företag som tillverkar liknande produkter och använder liknande formuleringar.", säger Deflamos VD, Fredrik Westin.
För ytterligare information, vänligen kontakta:

Fredrik Westin, VD
Tel: +46 (0)70 418 49 59
E-mail: fredrik.westin@deflamo.com
Läs mer om Deflamo AB på www.deflamo.com
Om Deflamo

Deflamo är ett specialkemiföretag som utvecklar, producerar och marknadsför miljömässigt överlägsna flamskyddsmedel under produktnamnet Apyrum. Apyrum är ett patenterat, miljöanpassat och biologiskt nedbrytbart alternativ till farliga flamskyddsmedel som är skadliga för miljö och hälsa. Bolaget är listat på Nasdaq First North. Avanza är bolagets Certified Advisor.
Denna information är sådan information som Deflamo AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 september 2017 kl. 00.20 CET.

Marknadskommunikation Deflamo 29 september 2017-se
http://hugin.info/168489/R/2137917/818353.pdf

---------------------------------------
This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Deflamo AB via Globenewswire

Författare Hugin

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.