Du är här

2017-09-18

Deflamo ska sälja Apyrum

wysiwyg_image

Deflamos största kund har meddelat att den avser upphöra med användandet av Apyrum i början av 2018 mot bakgrund av att brandkraven på berörd slutprodukts marknader har lättat.

Utöver nu liggande orderstock på 4 ton har Deflamo erhållit ytterligare en order på 12 ton till ett nytt högre pris innebärande att orderstocken totalt uppgår till drygt en miljon kronor. Utöver denna order förväntas inga ytterligare order från kunden.

Mot bakgrund av detta samt det ansträngda finansiella läget i bolaget, har styrelsen dragit slutsatsen att förutsättningar saknas för bolaget att på egen hand utveckla affärsområdet till dess fulla potential.

Styrelsen har därför beslutat uppdra åt ledningen att erbjuda affärsområdet och delar av patentportföljen till försäljning.

"Försäljningen förväntas inbringa medel till Deflamo och därmed förbättra den finansiella situationen och skapa större handlingsfrihet att utvärdera förutsättningarna för fortsatt utveckling av kommersiella och miljövänliga flamskyddsprodukter till nytta för samtida och framtida generationer", heter det.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.